Росіяни шантажували українців, які живуть біля кордону - прикордонники
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни шантажували українців, які живуть біля кордону - прикордонники

Росіяни шантажували українців, які живуть біля кордону - прикордонники
Джерело:  online.ua

У Росії шантажували українців, які живуть поруч з українсько-російським кордоном з метою завербувати їх для диверсійної роботи.
Про це в інтерв'ю інтернет-шоу "Double-Ять" ONLINE.UA розповів прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян.
Читайте також: Стало відомо, якими шляхами перші російські диверсанти потрапили в Україну
"Нещодавно ми отримали інформацію, що громадяни України, які проживають поруч з кордоном Росії і перетинають його досить часто, їздять на автомобілі російської реєстрації або працюють там, мають родичів, потрапляли під тиск Росії. Деяких просто шантажували, навіть били, намагалися завербувати, повісити на них які-небудь злочину", — розповів прес-секретар ДПС.
"Система протидії злочинам на кордоні носить інший вимір, ніж ми звикли сприймати на побутовому рівні. Зараз мова йде не просто про економіку, нанесення збитків державі. Якщо ми говоримо про кордон з Росією — це проблема національної безпеки. Тому щільність наших підрозділів, оперативне прикриття кордону, взаємодія зі спецслужбами на цій ділянці — в пріоритеті", — вважає Слободян.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: На кордоні з Росією буде не стіна, а інша система захисту — прес-секретар Держприкордонслужби України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?