Росіяни скаржаться на побічні ефекти від вакцини "Супутник V"
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни скаржаться на побічні ефекти від вакцини "Супутник V"

Росіяни скаржаться на побічні ефекти від вакцини "Супутник V"
Джерело:  online.ua

Нове розслідування журналістів видання "Медуза" дозволило пролити світло на скандальну російську вакцину "Супутник V", якою раніше неодноразово хизувався очільник Кремля Володимир Путін, ігноруючу жорстку критику міжнародної спільноти та авторитетних науковців. Журналістам вдалося поспілкуватися зі щепленими людьми та дізнатися про те, що у них проявлялись побічні ефекти після використання препарату російського виробництва, передає ONLINE.UA.

"Вакцинація проти коронавірусу в Росії почалася 5 грудня. У більшості регіонів зробити щеплення можуть тільки лікарі, вчителі та інші групи ризику. Але як мінімум у Москві і Підмосков'ї вже зараз вакцинуватися може практично будь-хто. Однак охочих небагато", — йдеться в повідомленні.

Як стверджує заступник очільника клінінгової компанії, 36-річний Василь, він вирішив зробити щеплення відразу ж, як тільки дізнався про надходження перших вакцин в поліклініку. Чоловік відверто розповів, що нічого спеціально про вакцину не вивчав, лише знав, що це винахід вчених з РФ. Василь зізнається, що через кілька годин після щеплення почало "ламати" ноги і очі – навіть дивитися було боляче, особливо в сторони, пізніше почало морозити і трясти, піднялася температура до 38,6 градуса. Чоловік стверджує, що понад тиждень у нього було відчуття, що він застудився. Чоловік вирішив робити інший укол через 21 день від першої вакцинації.

"27-річний співробітник НДУ ВШЕ з Москви Михайло також розповів про побічні ефекти – у нього через кілька годин після щеплення піднялася температура і почала боліти шкіра, як при грипі, боліла поясниця і була сильна втома. Але це, за його словами, тривало недовго, далі він почувався добре. Чоловік планує робити другу вакцину", — розповідають журналісти.

Засловами представників медіа, про ідентичні побічні ефекти – лихоманку, підвищену температуру, ломоту в тілі, головний біль – розповідали й інші опитані, які зробили щеплення російською вакциною "Супутник V".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Путін неочікувано зажадав пояснень від вчених, які створили російську вакцину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?