Росіяни усіляко намагаються змусити жителів Херсонщини покинути область
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни усіляко намагаються змусити жителів Херсонщини покинути область

Росіяни усіляко намагаються змусити жителів Херсонщини покинути область
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися українським військовим, російські загарбники почали відключати мешканцям захопленої Херсонської області зв’язок та світло, щоб змусити українців виїхати через непридатні для життя умови.

Джерело: Фейсбук-сторінка  Генштабу ЗСУ

Окупанти змушують жителів Херсонщини виїхати з регіону

Згідно з останніми даними, з психоневрологічного будинку-інтернату у Дніпрянах Каховського району окупанти вивезли близько сотні дітей з інвалідністю.

Окрім того, Генштаб ЗСУ попереджає, що до примусової "евакуації" у Московську область готують дітей та персонал Олешківського дитячого будинку-інтернату.

Також вказано, що з Каховки перемістили пацієнтів пансіонату для людей похилого віку. На території цього закладу окупанти розмістили особовий склад.

Окупаційна влада Херсонської області, з метою примушення до виїзду за межі регіону, вживає заходів щодо штучного створення неприйнятних для проживання умов місцевим мешканцям, відключає електропостачання та звʼязок. Російські військовослужбовці не припиняють мародерство та пограбування місцевого населення та обʼєктів інфраструктури, триває вивезення матеріальних ресурсів, продуктів харчування та засобів пересування на територію російської федерації, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про ситуацію на фронті 7 жовтня

Армія РФ продовжує стрімко втрачати живу силу на побі бою.

За словами українських військових, в ніч на 6 листопада у місті Гола Пристань знищили запаси палива російських солдат.

Окрім того, наша авіація 7 листопада завдала по ворогу 9 ударів. Під удар бійців ЗСУ потрапили 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також 3 позиції засобів протиповітряної оборони противника.

Також наші захисники приземлили ворожий літак Су-25.

Воїни українських ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили 4 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили і ОВТ, та склад боєприпасів окупантів, - повідомляє Генштаб ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?