Військові ЗСУ у Миколаєві розробили ефективний спосіб боротьби із дронами-камікадзе армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові ЗСУ у Миколаєві розробили ефективний спосіб боротьби із дронами-камікадзе армії РФ

Військові ЗСУ у Миколаєві розробили ефективний спосіб боротьби із дронами-камікадзе армії РФ
Джерело:  online.ua

Речник Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук зазначив, що українські військові у Миколаєві знайшли ефективний спосіб боротьби із іранськими дронами-камікадзе російської окупаційної армії.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Як військові навчились ефективно знищувати іранські БПЛА армії РФ 

Плетенчук зазначив, що російські військові вже зрозуміли, що не можуть проводити ефективні атаки дронами-камікадзе по Миколаєву.

Результат протидії дронам зараз сягає майже 100%. Так, іноді ще долітають. Але, для того, щоб ударити одним або двома дронами, вони випускають 15-20, - зазначив Плетенчук.

Між тим кремлівські загарбники зранку 7 листопада обстрілюють Запорізьку область.

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що військові РФ вдарили з ракетних комплексів С-300 по одному з сіл в області.

 Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю будинку культури, склад та приватні будівлі.

Негідники знову били по наших селах. Сьогодні близько восьмої ранку вони обстріляли село Запорізького району ракетами С-300. Пошкоджено будівлі культури, склад фермерського господарства та приватні будівлі, - зазначив Старух.

Також Старух опублікував фотографії наслідків обстрілу 7 листопада.

При цьому представники військової розвідки Міноборони України зазначають, що на озброєнні кремлівської армії залишилось близько 120 балістичних ракет для ОТРК "Іскандер".

Наразі кремлівська армія вже використала  80% своїх сучасних ракет після масованих ракетних атак по Україні.

За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, українські офіційні особи визнають, що наша країна поки не має ефективного захисту від іранських ракет, які вражають цілі на набагато більшій швидкості, ніж крилаті ракети чи безпілотники, або від подібних на "Іскандери" та "Кинжали" ракет.

Так, Скібіцький повідомив, що у жовтні росіяни випустили 25 "Іскандерів" по Україні, а ЗСУ змогли збити лише три. Зазначається, що поки що використання Росією таких ракет стримувалося лише дефіцитом.

За оцінками Скібіцького, у Росії залишилося лише 120 "Іскандерів". Інші джерела стверджують, що кількість "Кинжалів" становить близько 40.

Проте, оскільки запаси РФ поповнюються іранцями, країна-агресор може подвоїти свої атаки.

Так, воєнній розвідці України стали відомі плани Кремля придбати в Ірану балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar і відправити їх повітрям до Криму та морем до російських портів на Каспійському морі.

Українські чиновники зазначають, що зараз, як ніколи, нашій країні потрібна зброя, що здатна збивати балістичні ракети, наприклад, американська система Patriot. Їм також потрібні ракети більшого радіусу дії, такі як американські Atacms, які вони сподіваються використовувати для ударів по командних центрах за сотні кілометрів у тилу ворога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?