Росіяни везуть до військових таборів підлітків з окупованих українських територій
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни везуть до військових таборів підлітків з окупованих українських територій

Росіяни везуть до військових таборів підлітків з окупованих українських територій
Джерело:  online.ua

Росіяни везуть на перевиховання до військових таборів підлітків з окупованих українських територій. Там дітям влаштовують вишколи та пропагандистські заходи.

Джерело: Центр національного спротиву

Росіяни везуть до військових таборів українських підлітків

Окупаційна влада продовжує займатись військовим вихованням українських підлітків. Мета – подальше вербування до лав російської армії.

Так, з 1 по 18 серпня у російській Пензі тривають військово-патріотичні збори за участі українських підлітків у таборі "Гвардієць". Туди росіяни вивезли дітей з тимчасово окупованих територій України.

В таборі знаходяться маленькі українці з Маріуполя, Кіровська, Єнакієва, Горлівки, Шахтарська, Макіївки та Донецька.

В таборах підліткам влаштовують вишколи, екскурсії по пропагандистських музеях й концерти рашиста Олега Газманова.

Таким чином ворог продовжує політику знищення цілого покоління українців, промиваючи дітям мізки й намагаючись завербувати їх до війни проти їх Батьківщини, — йдеться у повідомленні.

Росія краде українських дітей

Уповноважена президента з прав дитини Дар'я Герасимчук раніше інформувала, що понад 19,5 тисяч дітей вивезені з ТОТ до Росії. Це інформація на кінець березня.

Проте їх складно точно підрахувати через окупацію частини території України.

5 квітня 49 країн світу у спільній заяві засудили РФ за організацію засідання Радбезу стосовно нібито правових підстав викрадення українських дітей з тимчасово окупованих територій. Велика Британія заблокувала трансляцію виступу російської уповноваженої з прав дітей Львової-Бєлової на ресурсах ООН, закликавши її відповідати за свої дії в Гаазі.

17 березня МКС видав ордер на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації та переміщенні українських дітей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?