Росіяни втратили 4 тис солдатів під Авдіївкою — ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни втратили 4 тис солдатів під Авдіївкою — ISW

Росіяни втратили 4 тис солдатів під Авдіївкою — ISW
Джерело:  online.ua

У ISW повідомили, що росіяни зазнали втрат понад 4000 осіб за останній тиждень під Авдіївкою на Донеччині. При цьому РФ направила контингент у кількості ще 4000 особового складу, який пройшов підготовку в Білорусі, для зміцнення лінії Авдіївка-Мар'їнка.

Джерело: ISW

Ситуація у зоні бойових дій

Речник Об’єднаного прес-центру військ Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський повідомив, що минулого тижня російські війська зазнали втрат біля Авдіївки на 4 тис. особового складу, який раніше проходив навчання в Білорусі. Їх надіслали для посилення лінії Авдіївка-Мар'їнка.

Також повідомляється, що російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії фронту Авдіївка – Донецьк.

У Генштабі зазначили, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Авдіївки, Новокалинового, Північного, Первомайського та Мар’їнки.

Фото: understandingwar.org

Російські джерела стверджують, що їхні сили досягли успіхів у напрямку Авдіївки, Кераміка та Первомайського поблизу Авдіївки.

ISW повідомляє, що за даними українських джерел, російські війська здатні підтримувати належний темп артилерійського вогню на пріоритетних ділянках фронту за рахунок інших ділянок.

У ДПСУ при цьому заявляли, що сили ПВК “Вагнера” все ще відчувають нестачу артилерійських снарядів.

Дмитрашківський зазначив, що російські сили на лінії Авдіївка-Мар’їнка відчувають нестачу снарядів ближче до вихідних, що свідчить про те, що ці сили надто швидко витрачають виділені їм артилерійські снаряди та щотижня поповнюють їх принаймні частково.

За повідомленням ISW, російські джерела, ймовірно, перебільшують заяви про наступальну активність навколо Вугледара.

ISW не бачить жодних ознак ані великої серії ударів та атак.

Росіяни бояться українського контрнаступу

У ISW зазначили що російські війська вивели техніку з окупованого Криму для передислокації в інше місце на півдні України через страх перед українським контрнаступом.

Супутникові знімки показують відведення значної кількості бойових броньованих машин, танків і причіпних артилерійських систем зі складу в Медведівці поблизу Джанкоя у період з 17 березня по 5 квітня.

Російські війська в Запорізькій області не намагаються штурмувати українські позиції, а зосереджуються на артилерійських ударах і підготовці оборонних укріплень.

Українські війська продовжують завдавати ударів по російських тилових позиціях і тилових вузлах на півдні України. 6 квітня російські джерела заявили, що українські сили випустили шість ракет HIMARS по тимчасово окупованому Мелітополю. Мер міста Іван Федоров повідомив про звуки вибухів та зазначив, що російські війська направили санітарні машини на аеродром Авіамістечка, незважаючи на те, що ППО, за їх повідомленням нібито “успішно перехопила всі ракети”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?