Росіяни втратили в Іловайську більше людей, ніж ми - герой АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни втратили в Іловайську більше людей, ніж ми - герой АТО

Росіяни втратили в Іловайську більше людей, ніж ми - герой АТО
Джерело:  online.ua

У боях під Іловайськом загинуло набагато більше військових РФ, ніж оточених українських бійців.

Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів полковник Всеволод Стеблюк, який пройшов "Іловайський котел".

"Бій був явно нерівний. Але ми їх добре теж побили. В Іловайську вони зазнали більших втрат, ніж ми... Вони втратили більше людей. Десь з тисячу там поклали...", - повідомив герой АТО.

Полковник, який врятував не менше 87 поранених бійців, згадав, як билися українські військові.

"По-перше, коли наші потрапили в їх обоз з боєкомплектом - там такий вибух був, що я подумав, що якусь маленьку атомну бомбу застосували - такий «гриб» з-за пагорба піднявся... По-друге, в інтернеті можна знайти фото, де вони купою лежать просто. То їх в зеленці побили. Вони там засіли, а наші, коли йшли на прорив танками, БМП, всім - просто перемішали їх в купу... Ну, уявіть, рухається автобус, на якому наші з «Миротворця» їхали - і вони в 20 стволів стріляють. Автобус на ободах їде - а з нього луплять в 20 стволів... Там добре їх покошмарили тоді", - розповів Стеблюк.

Читайте також: Названо кількість українських військових, які отримали статус на Донбасі

Полковник вважає, що якби українським військовим повідомили реальну картину того, що відбувається, втрати були б набагато менше:

"Інша справа, що якби нас відразу налаштували на цей бій, якби нам не розповідали казки про «ввечері назад» і про коридор - можна було б по-іншому розвернутися, можна було не їхати вздовж, а прямо, з флангу, або в лоб йти на них. І тоді втрати у них були б ще більше. Вони б не встигали так швидко переносити вогонь артилерії".

"А так... Вони намітили собі, відпрацювали основні маршрути - і нас заганяли туди просто. Виводили туди, де можна знищити. У тій же Новокатеринівці є три висоти. І ми вже потім зрозуміли, що все, що було до цього - було направлено на те, щоб вивести нас на цей трикутник. І тоді у нас би шансів не було просто", - додав Стеблюк.

Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Полковник Стеблюк: У нас давно немає сумнівів, хто винен в Іловайській трагедії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?