Росіяни залучають найкращі підрозділи для захоплення Бахмута – Сирський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни залучають найкращі підрозділи для захоплення Бахмута – Сирський

Росіяни залучають найкращі підрозділи для захоплення Бахмута – Сирський
Джерело:  online.ua

Російські окупанти не полишають спроб захопити Бахмут у Донецькій області. Проте мета українських захисників виснажити сили ворога і завдати РФ тяжких втрат.

Джерело: Олександр Сирський

Яка ситуація у Бахмуті

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 28 березня доповів про ситуацію на Бахмутському напрямку.

Росіяни намагаються сконцентрувати головні свої зусилля на Бахмутському напрямку. Вони не залишають спроб оточити та захопити місто, - повідомив Сирський.

За його словами, зараз противник кинув всі свої найкращі підрозділи, щоб добитись перемоги.

Підрозділи ЗСУ діють злагоджено, щоб мати "реальний результат не на карті, а на полі бою, додав Сирський.

Завдяки героїзму і професійності наших військових, вмілим та злагодженим діям, ефективному використанню маневру і можливостей зброї, ми утримуємо фортецю Бахмут всупереч різним термінам та прогнозам, - заявив командувач.

Водночас він пояснив, що головне мета ЗСУ на Бахмутському напрямку - стримати ворога і максимально виснажити його.

На сьогодні наше головне завдання - виснажити переважаючі сили противника та нанести йому тяжких втрат. Це дасть змогу створити необхідні умови, які сприятимуть звільненню української землі та пришвидшать нашу перемогу, - зазначив Сирський.

Контрнаступ ЗСУ у районі Бахмута є малоймовірним

Військовий експерт Роман Світан звертає увагу на те, що Збройним силам України невигідно починати контрнаступ у районі Бахмута, оскільки їм доведеться рухатися вгору.

За його словами, йдеться про Донецький кряж, 300-350 метрів, що є найвищою частиною Донецької височини.

Виходити контрударами у бік центру Донецької агломерації — невигідно. Тому, цілком ймовірно, що наше командування натякало на контрнаступ на інших напрямках фронту. Можливо, йдеться про відсікання російського угрупування, яке зараз здійснює тиск на Бахмут — так зване попаснянське угрупування. Справді, може бути такий асиметричний удар. Не в районі самого Бахмута, а в районі, до прикладу, Білогорівки, Кремінної чи Сватового.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?