Росії це не потрібно - експерт назвав головну помилку Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Росії це не потрібно - експерт назвав головну помилку Зеленського

Росії це не потрібно - експерт назвав головну помилку Зеленського
Джерело:  24 канал

Колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко звернув увагу на те, що чергове припинення вогню на Донбасі розпочалось опівночі 27 липня, однак терпіння проросійських сил вистачило лише на 20 хвилин. Вже приблизно о 00:30 бойовики гатили зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів в бік військовослужбовців ЗСУ. За словами Ігоря Романенка, це було цілком очікувано, адже повторювалося чимало разів. На думку фахівця, головна помилка команди українського лідера Володимира Зеленського полягає в тому, що вона продовжує вірити, що подібні маніпуляції можуть принести хоч якийсь позитивний результат. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"По-перше, багато разів вже це намагались зробити (ввести перемир'я – ред.), але "без такої підготовки, як зараз була, зокрема дипломатичної, юридичної і військової. Але все це було порушено. Треба розуміти, що росіянам це непотрібно...По-друге, я як людина, яка займалась на відповідному рівні процесами управління розв'язання складних задач хочу сказати, щоб втілити це в життя, тобто зробити цю систему зупинення введення вогню, треба докласти дуже багато сил", - пояснив Ігор Романенко.

На переконання експерта, щоб досягти перемир'я, треба виробити систему і налагодити її з обох сторін, а на це потрібні час і відповідні зусилля, а також координація з боку ОБСЄ з СЦКК.

"Тепер у нас є 7 пунктів, що не можна було робити під час перемир'я, а бойовики це порушили. Є схема просування у який спосіб хто і як за це повинен відповідати, які були відповідні накази. Треба подати тепер все у такий спосіб, щоб це подолати, це складна робота, яку наші військові намагаються у складних умовах проводити", - наголосив український фахівець.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Кремля Володимир Путін не втомлюється озвучувати українській владі нові претензії - цього разу він накинувся із звинуваченнями на Володимира Зеленського та ВРУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?