Російська пропаганда може бути успішна лише серед людей, які готові терпіти насилля — Свідоме про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Російська пропаганда може бути успішна лише серед людей, які готові терпіти насилля — Свідоме про несвідоме

Російська пропаганда може бути успішна лише серед людей, які готові терпіти насилля — Свідоме про несвідоме
Джерело:  online.ua

Чому російська пропаганда є такою успішною серед росіян обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук та академік Української академії наук Віталій Луньов.

Джерело:  «Свідомі про несвідоме»

Академік Віталій Луньов розповів, що 10-15 років тому з колегами працював над створенням фільму «Вовчі зграї» про зародження радянської влади на території Донецької області.

Продюсер фільму, який працював на російському Першому каналі, розповідав, що у фільмі треба перероблювати.

Наприклад, коли у фільмі є сцена, як чоловік б'є жінку, українські глядачки в цей момент здебільшого перемикають фільм, на відміну від російських, де цю сцену дивляться набагато більше людей.

За словами Луньова, у цьому першопочатково є значна відмінність у ставленні до жорстокості і до того, що називається терпимістю.

От, цим ми завжди відрізняємося. Тому успіх російської пропаганди може бути можливим тільки в колі людей, які готові терпіти насилля, тому що вони до нього звикли. В росії до цього звикли. Імперія такого плану, це імперія насилля, ніким не виправданої агресії. Це імперія, яка побудована на комплексах, на тому, що від них хтось пішов, що вони повинні обов’язково щось повернути. Це вічна порожнеча і недостача, яка заповнюється брехнею. А брехня — це найлегший спосіб отримання дешевого дофаміну, щастя від чогось. І ми зараз це бачимо.

Свідомість росіян захоплена пропагандою

Доктор психології Василь Мосійчук зазначив, що коли розпадався СРСР, найперші гроші були зароблені бізнесменами на брехні і на насиллі.

Ми повинні усвідомити те, що сьогодні весь світ повинен брати участь у боротьбі на інформаційному фронті. Навіть, зробити круглий стіл віртуальний з американськими вченими і поговорити на цю тему, щоб народ розумів, що відбувається в росії. Щоб знайти ту ниточку… знаєте, є ниточка, яку ти смикнеш і все розв’язалося. І ця ниточка може бути на психологічному рівні, а на фізичному вже тіло вилікувалося.

Мосійчук переконаний, що всі розуміють, що росіяни знаходяться під впливом інформаційної війни, викривленої свідомості.

Ця свідомість захоплена умами політиків. А народ терпить. Я бачу, що хлопці взагалі не розуміють, що їх будуть вбивати. За що? За те, що взявши зброю в руки, ти рашист-фашист. Ти не дід в 1941 році. І це не виправдовує тебе, що ти не знав. Ти приїдеш на фронт і тебе захопить все "халявне". А у тебе ще й автомат. І ти вже втягнувся. Твої руки будуть по лікоть в крові. Зупинись і усвідомиш істину. Вам (росіянам - ред.) потрібно усвідомити, що ви вже не з фашизмом воюєте, вас породив путін і путінська росія. Ви мовчали, бо кожному він дав те, що ви хотіли – комусь горілки, комусь шматочок їжі, комусь дешеву цигарку.

Василь Мосійчук зазначає, що каже це усвідомлено, з болем в серці.

Як можна було впасти на таке дно? І повірити якомусь маленькому, хитрому, цинічному розуму. Ви вже все. Ви – есенція перед смертю цього бруду, ви – піковий туз, ви повний місяць, який заходить. З вашою мобілізацією також.

  Читайте також: Кремль буде посилено зомбувати росіян на тлі мобілізації — академік Української академії наук Віталій Луньов

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?