Російське суспільство залишиться скаліченим на покоління — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Російське суспільство залишиться скаліченим на покоління — Зеленський

Російське суспільство залишиться скаліченим на покоління — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі зруйновані Росією заклади освіти буде відновлено, українці збережуть людяність і цивілізованість, а росіяни матимуть скалічене на покоління суспільство.

Джерело: звернення Зеленського

Зеленський пообіцяв, що Україна відновить всі зруйновані заклади освіти

Після Вінниці та інших терористичних ударів російської армії окупанти повинні відчути, що значить справедлива відповідь на терор. Зокрема відчути завдяки санкціям. Звичайно, свою частину відповіді обов’язково забезпечать Збройні Сили України. Спокійних ночей в окупантів не буде, - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що вже почалося встановлення всіх винних, причетних до удару по Вінниці.

Міністр внутрішніх справ України доповів сьогодні мені повну інформацію про рятувальну операцію, яка проводилась у місті. Загалом по медичну допомогу звернулися майже двісті людей. Чотири людини наразі в критичному стані, на жаль. У списку зниклих безвісти досі четверо громадян. На місці робиться все, щоб з’ясувати їхню долю. Список загиблих станом на цей час не змінився – 23 людини.

Також міністр доповів мені щодо удару російської армії по Миколаєву сьогодні вранці. Зруйновані корпуси двох інститутів – педагогічного та кораблебудівного. Немає таких слів у нормальній людській мові, які можуть охарактеризувати, до якого стану деградувала російська держава. Це ж подвійний злочин – знищувати саме педагогічні інститути, щоб і закладу освіти не було, і нових освітян не могли навчити...

Зеленський пообіцяв відновити все, що вони зруйнували.

Кожен із понад двох тисяч освітніх закладів – усі дитячі садочки, всі школи, інститути, університети. А головне – ми збережемо нашу людяність і нашу цивілізованість. А от російське суспільство з такою кількістю вбивць і катів залишиться скаліченим на покоління, причому з власної ж вини.

Також Зеленський додав, що окупанти усвідомлюють, що Україна поступово стає сильнішою, і мета російського терору дуже проста – тиснути на українців, тиснути на суспільство, залякувати людей, завдавати максимальної шкоди українським містам, поки російські терористи ще здатні це робити.

Тому я дуже прошу вас, вкотре: будь ласка, не ігноруйте зараз сигналів повітряної тривоги. Відповідних правил поведінки треба дотримуватися завжди, особливо на об’єктах, які мають громадське значення. Звичайно, ми прийдемо до того дня, коли російський терор стане неможливим. Але для цього ще потрібен час. Ще потрібно боротися. І ми будемо боротися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?