Російські хакери викрали електронну пошту Меркель: як це сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські хакери викрали електронну пошту Меркель: як це сталося

Російські хакери викрали електронну пошту Меркель: як це сталося
Джерело:  online.ua

Агенти російської військової розвідки викрали кілька тисяч електронних листів федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Der Spiegel.

Інцидент стався рівно п'ять років тому - 8 травня 2015 року, однак певні деталі оприлюднили лише нещодавно.

Атаку здійснив хакер з ніком Scaramouche. Він пробив захист офіційних комп'ютерів у парламентському офісі канцлерки. Того дня Бундестаг святкував 70-ту річницю завершення Другої світової війни. На урочисті заходи запросили російських дипломатів.

Кремлівський хакер паралізував IT-систему очільниці німецького уряду на кілька днів. Він встиг завантажити близько 16 гігабайтів даних з атакованих комп'ютерів. Листи Меркель — серед них.

У Федеральному управлінні кримінальної поліції, Федеральному управлінні з питань інформаційної безпеки та кількох приватних компаніях почали розслідування. Загалом представники відомств вилучили понад 300 серверів, а прохання щодо юридичної допомоги спрямували до 21 країни.

Експерти вважають, що хакер викрав інформацію з двох акаунтів електронної пошти Меркель. Там були листи з 2012 до 2015 роки. Утім, навіть за п'ять років точний зміст викрадених даних залишається невідомим для Берліна.

Незаперечним фактом німецькі слідчі вважають лише одне — причетність російської військової розвідки.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національний центр кібернетичної безпеки Британії озвучив нові гучні звинувачення владі РФ після того, як викрив операцію російських хакерів, які здійснили напад на низку університетів Сполученого Королівства, які активно працюють над створенням вакцини та устаткування у боротьбі проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?