Російські хакери здійснили атаку на Бундестаг
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські хакери здійснили атаку на Бундестаг

Російські хакери здійснили атаку на Бундестаг
Джерело:  online.ua

26 березня офіційно стало відомо про те, що Бундестаг Німеччини знову став жертвою атаки російських хакерів. Згідно з даними представників видання  Spiegel, кіберзлочинці атакували комп'ютери як мінімум семи депутатів Бундестагу і 31 депутата регіональних парламентів. Варто звернути увагу на те, що більшість атакованих політиків належать до правлячих партій ХДС/ХСС і СДПН. Німецьке ЗМІ повідомляє, що кібернапад організувала російська група хакерів "Ghostwriter" через фішингові електронні листи, інформує ONLINE.UA.

Німецьким журналістам поки не вдалося з'ясувати, чи змогли хакери заволодіти будь-якими даними. Фахівці з безпеки підозрюють, що за атакою стоїть ГРУ.

В" урядових колах заявляють, що нападу зазнали не тільки депутати парламенту, а й політичні активісти в Гамбурзі та Бремені", - йдеться в повідомленні видання.

Наразі також не відомо, коли саме трапилась хакерська атака. Однак журналісти нагадують, що група "Ghostwriter", яку підозрюють в нападі, існує давно. Як стверджують ІТ-фахівці, раніше вона була відома як організація, яка займається "зламами і витоками", та яка, в першу чергу, організовувала кампанії з дезінформації.

"Кіберзлочинці отримували доступ до популярних новинних сайтів або блогів, щоб опублікувати дезінформацію або фейкові фотографії. До прикладу, у повідомленні, розміщеному на балтійському сайті 25 вересня 2019 року, стверджувалося, що німецькі солдати НАТО осквернили єврейське кладовище в Литві. У повідомленні від 7 червня 2018 року стверджувалося, що танк НАТО наїхав на дитину в Литві. Також хакери розповсюджували фальшиві листи та цитати від генералів НАТО", - нагадують німецькі журналісти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  президент Microsoft Бред Сміт заявив, що кібератака на корпорацію, яка відбулася в грудні 2020 року, "ймовірно, була найбільшою та найскладнішою атакою, яку світ коли-небудь бачив": важливі деталі можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?