Російські найманці висунули ультиматум Україні щодо Луганської області
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські найманці висунули ультиматум Україні щодо Луганської області

Російські найманці висунули ультиматум Україні щодо Луганської області
Джерело:  online.ua

22 лютого ватажки російських найманців у "ЛНР" почали стверджувати, що вважають своєю територією всю Луганську область України, а також висунули вимогу, щоб ЗСУ негайно відвели свої війська. З такою заявою виступив так званий "віце-спікер парламенту ЛНР" Дмитро Хорошилов.

Джерело: "РИА Новости"

Бойовики поставили ультиматум Україні щодо Луганської області

В рамках законодавства наших республік є закони про держкордон, які говорять чітко про те, що територія Луганської народної республіки – це територія колишньої Луганської області... Є наша територія, окупована українськими військами. Я думаю, що ми маємо закликати Україну відвести війська добровільно, - заявив Дмитро Хорошилов.

Окрім того, він почав погрожувати, що якщо цього не станеться, то бойовики будуть ухвалювити рішення, яке "дозволить встановити мир та відновити нашу (бойовиків – ред.) територіальну цілісність на всій території Луганської народної республіки".

Не можна також не згадати про те, що поки у Державній думі РФ не змогли дійти спільного висновку, в яких межах визнавати ОРДЛО. Так, очільник комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв'язків із "співвітчизниками" Леонід Калашников почав стверджувати, що команда Володимира Путіна визнає псевдореспубліки "ДНР-ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей України. За словами заступника очільника комітету Радфеду з міжнародних справ Андрія Клімова, Росія визнає так звані "ЛНР" та "ДНР" у межах, які зараз фактично встановлені.

22 лютого міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія зробить усе, щоб "гарантувати безпеку "ЛДНР".

Як Україна та світ відреагували на визнання Росією "ЛДНР"

Після рішення глави Кремля команда українського президента Володимира Зеленського зразу ж скликала РНБО — остання перейшла у режим роботи 24/7.

Також Володимир Зеленський записав термінове відеозвернення до українців — він закликав не панікувати, а також заявив про фактичний вихід РФ з Мінських угод.

Західні партнери України засудили рішення російського президента щодо ОРДЛО, а американський лідер Джо Байден уже ввів санкції проти "ЛДНР".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?