Російські окупанти будують "амфітеатр" в заповіднику Херсонес Таврійський
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти будують "амфітеатр" в заповіднику Херсонес Таврійський

Російські окупанти будують "амфітеатр" в заповіднику Херсонес Таврійський
Джерело:  online.ua

Російські окупанти будують амфітеатр в заповіднику Херсонес Таврійський в Севастополі. Археологічному ландшафту пам'ятки нанесено значних пошкоджень.

Джерело: Спілка археологів України

Окупанти будують амфітеатр в заповіднику Херсонес Таврійський

В окупованому Криму військові будівельники армії РФ зводять новий амфітеатр на території "Херсонеса Таврійського".

Цим будівництвом окупанти руйнують культурний ландшафт стародавнього міста-держави, що є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомила Спілка археологів України.

Руйнівні дії координує Військово-будівельний комплекс, підпорядкований Міністерству оборони Російської Федерації.

Окупанти продовжують здійснювати будівельні роботи для створення так званого історико-археологічного парку "Херсонес Таврійський", одночасно спричиняючи значні пошкодження археологічному ландшафту на цій території.

Усі споруди матимуть зовнішній вигляд, відповідний загальній імперській концепції: псевдовізантійська стилістика буде інтерпретована у "новому" світлі за допомогою "сучасних" технологій та матеріалів.

Проєкт курує Патріарша рада з культури, роботи ведуться за дорученням президента Росії, за фінансової та організаційної підтримки фонду "Моя історія", – повідомляють у Спілці археологів України.

Заповідник Херсонес Таврійський включено до світової спадщини ЮНЕСКО

Херсонеське городище – єдиний в Північному Причорномор'ї зразок античного міста, яке збереглося протягом періоду від V століття до н.е. до XIV століття н.е. Тут є залишки міського планування, вулиць, житлових, господарських та культурних споруд тощо.

У червні 2013 року Херсонес Таврійський разом з його сільськогосподарською округою був включений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?