Російські окупанти вбили бійця ООС на Донбасі попри перемир'я
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти вбили бійця ООС на Донбасі попри перемир'я

Російські окупанти вбили бійця ООС на Донбасі попри перемир'я
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму Росії на Донбасі завдали нового удару по Об’єднаних силах у понеділок, 22 лютого. Внаслідок обстрілів, якими ворог порушив режим припинення вогню, смертельні поранення отримав один боєць українських військ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу ООС.

За оприлюдненими даними, від початку доби станом на вечір зареєстровано одразу п’ять порушень перемир’я.

“Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, збройні формування Російської Федерації кілька разів відкривали вогонь по українських позиціях зі станкових та ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї неподалік населеного пункту Авдіївка. Внаслідок ворожого обстрілу загинув військовослужбовець Збройних Сил України, ще один воїн — отримав осколкові поранення”, - заявили в штабі.

Також відзначається вогонь з ручних протитанкових гранатометів під Мар’їнкою, підствольних гранатометів і стрілецької зброї під Водяним, дистанційне мінування місцевості у бік українських позицій. Останнє здійснено завдяки мінам ПОМ-2.

“Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні сапери ДСНС розмінували майже 2 гектари території та передали на знищення 43 вибухонебезпечних предмети. Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами”, - резюмували у штабі операції.

Нагадаємо, перемир’я становлено наприкінці липня 2020 року. Українська влада називала його найбільш тривалим режимом з весь час протистояння на Донбасі. Утім, останніми тижнями в зоні бойових дій можна спостерігати нове загострення — втрати ЗСУ відновилися.

Як повідомляв ONLINE.UA, режим російського президента Володимира Путіна обурена рішенням українського лідера Володимира Зеленського ввести санкції проти глави ОПЗЖ і кума голови РФ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. У Кремлі заявили, що за цими санкціями виникне загострення на Донбасі, причому в ескалації конфлікту тут же почали звинувачувати українську владу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?