У Путіна заявили про загострення на Донбасі після санкцій проти Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили про загострення на Донбасі після санкцій проти Медведчука

У Путіна заявили про загострення на Донбасі після санкцій проти Медведчука
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна обурена рішенням українського лідера Володимира Зеленського ввести санкції проти глави ОПЗЖ і кума голови РФ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. У Кремлі заявили, що за цими санкціями послідує загострення на Донбасі, причому в ескалації конфлікту тут же почали звинувачувати українську владу. Спікер Кремля Дмитро Пєсков назвав санкції проти Медведчука незаконними. Вони визнав, що вони викликали стурбованість у російського керівництва, де не на жарт злякалися рішучості команди Зеленського. Пєсков згадав і військову допомогу США Україні, яка, на його думку, може підштовхнути українську владу до силового медоду повернення Донбасу. Пєсков, правда, забув згадати, що бойовики ОРДЛО щодня за наказом Кремля ведуть обстріли по позиціях ООС на Донбасі, але при цьому в Москві нахабно вимагають, щоб офіційний Київ продовжував просто спостерігати за тим, як Путін окуповує українські террітроріі і вбиває українських захисників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"В Україні набирає силу тенденція до політичної реакції. Це дуже тривожна інформація. Тривожна вона, тому що ми бачимо набираючу силу реакційну тенденцію", - прокоментував Пєсков санкції проти Медведчука.

Наслідками санкцій, на думку Пєскова, може стати загострення на Донбасі. Але його, як запевнив спікер Кремля, спровокує на Путін, а нібито українська влада, яку потужно підтримують США у вигляді військової допомоги.

"Звичайно, це не може не викликати занепокоєння, не може не підігрівати питання, ким обрана така реакційна лінія, і чи не призведе ця лінія до того, що знову керівництво України вважатиме за можливе, наприклад, вирішити проблему південного сходу силовими методами. Україні ніхто не загрожує, а дії США провокують агресію в українців. Це суперечить всьому і вся, і жодним чином не сприяє стабільності і передбачуваності в серці Європи ", - додав Пєсков.

Важливо відзначити, що саме Путін постійно провокує загострення на Донбас і за традицією звинувачує в ньому Київ. Останнє загострення, наприклад, стало наслідком нової заяви глави Кремля про те, що Росія "ніколи не кине Донбас". І хоча офіційна Москва почала стверджувати, що ця "допомога" передбачає тільки соціальну підтримку населення ОРДЛО, завжди вона обертається новими обстрілами в зоні ООС і втратами української армії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон і Меркель виступили на Мюнхенській конференції з безпеки і закликали Європу об'єднатися і прийняти жорстке рішення по Росії для порятунку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?