Макрон і Меркель озвучили жорстке рішення по Росії для порятунку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон і Меркель озвучили жорстке рішення по Росії для порятунку України

Макрон і Меркель озвучили жорстке рішення по Росії для порятунку України
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і французький лідер Еммануель Макрон звернулися до Європейського Союзу і міжнародного співтовариства з потужним закликом щодо України і Росії. Вони закликали затвердити жорсткий порядок денний щодо Росії, який не тільки дозволить врятувати Україну, а й врегулювати розбіжності з офіційною Москвою. Меркель попередила, що зараз Росія знову втягує членів ЄС в гібридне протистояння, тому вважає важливим спільними силами стримувати Росію і розробити програму, яка, з одного боку, пропонує співпрацю РФ, а з іншого, чітко називає розбіжності. Макрон в свою чергу заявив, що готовий до діалогу з Росією. Він переконаний, що країнам потрібно створити "архітектуру безпеки і довіри" з РФ, незважаючи на те, що команда російського глави Володимира Путіна вже публічно кинула виклик Євросоюзу і дала зрозуміти, що піде на розрив відносини з Європою, але не поступиться ні в українському, ні в будь-якому іншому питанні. Які Меркель і Макрон пропонують подальші дії щодо Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію Мюнхенській конференції в YouTube.

"З огляду на суверенітет і територіальну цілісність України ми в останні роки не просунулися вперед. Мінський процес хоча і є дипломатичним інструментом, але його просування залишає бажати кращого. Росія знову і знову втягує членів ЄС в гібридне протистояння, тому дуже важливо розробити загальну трансатлантичну програму щодо Росії, яка, з одного боку, пропонує співпрацю, а з іншого, чітко називає розбіжності ", - заявила Меркель на Мюнхенській конференції.

Макрон в свою чергу закликав створити нову архітектуру безпеки і довіри між Росією і Європою, оскільки вважає без дискусії і діалогу ситуація в Україні зайде в ще більший тупик.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін у 2021 році вже вдруге проігнорував Мюнхенську конференцію безпеки і не взяв у ній участь. І якщо в 2020 році замість себе на захід глава Кремля відправляв главу МЗС РФ Сергія Лаврова, то в 2021 році Росія категорично саботувала конференцію. У Кремлі запевняють, що це не бойкот, хоча офіційну причину відмови Путіна від участі в заході так і не назвали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Макрон раптово змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2 і підтримав намір Меркель зупустити російський газопровід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?