Російські окупанти влаштували зухвалу провокацію в Грузії: з'явилася реакція Тбілісі
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські окупанти влаштували зухвалу провокацію в Грузії: з'явилася реакція Тбілісі

Російські окупанти влаштували зухвалу провокацію в Грузії: з'явилася реакція Тбілісі
Джерело:  online.ua

В окупованому Росією грузинському регіоні Південної Осетії знову активізувалися путінські "зелені чоловічки". Збройні загони вирішили встановити паркан на околиці села Атоці, що в МЗС Грузії назвали провокацією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Грузія Online".

"Ця незаконна спроба штучно загострити ситуацію ще більше підсилює складне становище з безпекою і правами людини. Закликаємо Російську Федерацію негайно припинити деструктивні дії і забезпечити вільне пересування місцевих жителів", - йдеться в заяві грузинського МЗС.

Нагадаємо, російські військові вторглися в Грузію в 2008 році після спроби Тбілісі відновити контроль над самопроголошеними республіками Південна Осетія і Абхазія. В результаті збройної агресії Росії, за офіційними даними Тбілісі, загинули понад 400 осіб, понад 2 тисяч були поранені. Після збройного вторгнення в Грузію Росія визнала незалежними так звані Абхазію і Південну Осетію та ввела туди для "захисту" свої додаткові війська. Жодна країна світу, крім Венесуели, Нікарагуа і Науру, не визнає законною російську окупацію грузинських територій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники Бельгії, Великої Британії, Естонії, Німеччини, Польщі, Франції та США звернулися до Росії з вимогою вивести свої збройні підрозділи з Грузії. Зокрема, вимога стосується домовленостей від 2008 року про виведення з суверенної країни військ, що знаходяться на території так званої Південної Осетії з початку агресії проти Грузії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?