Російські ракети на Курилах: у Путіна прикинулися наївними
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські ракети на Курилах: у Путіна прикинулися наївними

Російські ракети на Курилах: у Путіна прикинулися наївними
Джерело:  online.ua

У Кремлі заявили про те, що розміщення ракетних комплексів «Бастіон» та «Бал» на двох островах Курильського архіпелагу не вплине на хід переговорів між РФ і Японією в контексті укладення мирного договору за підсумками Другої світової війни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
"Безумовно, у цього (рішення про розміщення на Курилах ракет - Ред.) є своє обґрунтування", - заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.
За його словами, Москва сподівається, що розміщення ракет не вплине на переговори між РФ і Японією в контексті мирного договору за підсумками Другої світової війни.

Читайте також: Япо нія не злякалася російських ракет: зроблено гучну заяву
"Водночас, з нашої точки зору, це не повинно ніяк вплинути на стрімкі тенденції, які зараз є в наших двосторонніх відносинах з Токіо в плані дуже ретельної підготовки майбутнього (15-16 грудня - Ред.) візиту президента Путіна в Японію", - додав Пєсков.
Як повідомляв ONLINE.UA, Росія розмістила на Курильських островах Ітуруп і Кунашир комплекси "Бастіон" і "Бал" з надзвуковими ракетами оперативного призначення.
Пізніше уряд Японії заявив, що країна розгляне заходи у відповідь на розміщення російських ракетних комплексів на Курильських островах Ітуруп і Кунашир.
Глава японського міністерства закордонних справ Фуміо Кисида заявив, що для вирішення проблем з розміщенням озброєння сторони "повинні твердо вирішити питання північних територій", яке, за його словами, є "однією з найбільших проблем".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?