Російські тролі придумали нову стратегію по втручанню в вибори: що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські тролі придумали нову стратегію по втручанню в вибори: що відомо

Російські тролі придумали нову стратегію по втручанню в вибори: що відомо
Джерело:  online.ua

Російські тролі повністю змінили стратегію по втручанню в вибори в інших країнах. Вони придумали, як обійти захист Facebook і Twitter, де почали активно видаляти фейковий контент, через який "Агентство Інтернет-досліджень", безпосередньо пов'язане з Кремлем, розколює американських виборців на президентських виборах в 2016 році, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Зокрема, директор по аналітичному аналізу в FireEye Inc. Джон Хультквіст повідомив, що російські тролі стали поширювати чужий контент. Це дозволяє їм вести свою масштабну пропаганду, ховаючись за чужою спиною.

Видання також наводить слова старшого дослідника загроз в Symantec Corp. Кендіда Вуеста, відповідно до яких, інші російські хакери поряд з цим зламують комп'ютери і використовують їх для створення великої кількості сторінок в соціальних мережах, яким намагаються надати вигляду справжніх, створюючи для них правдоподібних передплатників і "лайків".

Вуест підкреслює, що він помітив скорочення кількості випадків створення нового контенту за допомогою підроблених облікових записів в період з 2017 по 2018 роки і поступовий перехід до нової методики, а саме до створення масових фоловерів, яких можна використовувати для поширення повідомлень, які розколюють суспільство. Цю масштабну кампанію, на думку Вуеста, росіяни готують на 2020 рік, на вибори президента США.

У свою чергу директор ФБР Крістофер Рей зазначив, що соціальні мережі як і раніше залишаються основним засобом впливу іноземних гравців на вибори в США, і бюро працює з компаніями з цієї проблеми.

"Це триває, і ми готуємося до того, що це продовжиться і буде рости до 2020 року", - зазначив він, додавши, що усунення іноземних кампаній впливу залишається важким завданням для керівництва соціальних мереж.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як Росія планує зірвати президентські вибори в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?