Російські військові біля Ізюму стріляли по могилах для розваги — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські військові біля Ізюму стріляли по могилах для розваги — Зеленський

Російські військові біля Ізюму стріляли по могилах для розваги — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на Харківщині тривають слідчі дії в районах, які були звільнені від російської окупації. Є свідчення, що російські солдати, чиї позиції були неподалік цього місця, стріляли по похованих просто для розваги.

Джерело: звернення Зеленського

Головне зі звернення Зеленського

На Харківщині тривають слідчі дії в районах, які були звільнені від російської окупації. Знайдені катівні, у яких знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, приміщення, у яких тримали людей – навіть іноземців. Зокрема, сімох громадян Республіки Шрі-Ланка, студентів Куп’янського медичного коледжу. Ще в березні їх захопили російські солдати і згодом утримували цих людей у підвалі. Лише тепер, після звільнення Харківщини, ці люди були врятовані, їм надається належна медична допомога.

Зеленський повідомив, що триває ексгумація тіл на місці масового поховання біля Ізюма. Станом на цей час встановлено понад 440 могил. Про кількість похованих там людей зарано говорити, слідчі дії тривають.

Вже є чіткі докази катувань, знущання з людей… Ба більше, є свідчення, що російські солдати, чиї позиції були неподалік цього місця, стріляли по похованих просто для розваги. Світ повинен на все це відреагувати. Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І ми зараз тільки почали дізнаватися повну правду про те, що відбувалося в цей час на Харківщини.

В структурах ООН вже готують групу працівників, яка побуває в біля Ізюма, і зможе доповісти всім у системі ООН про те, що робили терористи Росії.

Ми забезпечимо повний доступ журналістів до звільненої території та всіх місць знущання з людей. Ми дамо такий доступ, який дасть змогу повідомити світу, що рашизм має бути засуджений.

Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача.

Окрім цілком зрозумілих питань і рішень, торкнулися також тематики перспективних озброєнь, того, що значно посилить нашу армію.

Зеленський поговорив з Президентом Фінляндії і подякував йому за вже надану підтримку й окреслив додаткові потреби.

Вагомою темою розмови була європейська політика щодо віз для громадян держави-терориста. Вважаю, що для кожної країни, яка має спільний кордон із Росією, візове питання є життєво важливим і має вирішуватися на користь повного обмеження доступу громадян Росії.

В Офісі відбулася зустріч групи під керівництвом Андрія Єрмака, що працює над приєднанням України до Організації економічного співробітництва та розвитку, – зустріч з послами G7 та інших держав-партнерів.

Це надзвичайно вагомий напрямок, який має значення і в контексті європейської інтеграції, і в контексті внутрішньої трансформації нашої держави. В межах зустрічі дипломатам були представлені деталі нашої ініціативи зі створення спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії за злочин агресії проти України. Дякую представникам «Великої сімки» та іншим країнам-партнерам за готовність підтримувати Україну!

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?