Російські військові викрадають людей в Енергодарі та вимагають 50 тис грн викупу
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські військові викрадають людей в Енергодарі та вимагають 50 тис грн викупу

Російські військові викрадають людей в Енергодарі та вимагають 50 тис грн викупу
Джерело:  online.ua

В окупованому Енергодарі Запорізької області та найближчих селах росіяни викрадають людей та вимагають від них або їхніх родичів 50 тис грн за звільнення.

Джерело: мер Енергодара Дмитро Орлов

Російські війська заробляють на викрадені людей

Орлов розповів, що російська окупаційна влада робить бізнес на крові в тимчасово окупованому Енергодарі та найближчих селах району.

За його словами, зараз в полоні перебувають сотні мешканців міста.

З них значна частина - це кваліфіковані працівники Запорізької атомної електростанції. Людей катують струмом, б’ють, утримують в ув’язнені тижнями, а інколи навіть місяцями. Вимагають зізнаватися у «протиправній діяльності», зокрема участі в самообороні міста, прихованні зброї, називати прізвища інших своїх «спільників».

Орлов зазначає, що російським військам байдуже, яку позицію займає ув’язнена людина, ким працює і чи взагалі брала учать в самообороні Енергодара.

Це просто привід. Якщо хтось потрапив під їх жернова, то вийти на волю без моральних, фізичних або матеріальних втрат вдається вкрай рідко. Якщо раніше викрадали тільки чоловіків, то зараз в полон потрапляють і жінки.

Фото: commons.wikimedia.org

Міський голова зазначає, що крім так званих «політичних» в’язнів у окупантів є ще один великий напрямок діяльності - викрадення заради грошей.

Стандартна такса орків по району за звільнення ув’язненої під будь -яким приводом людини - 50 тисяч гривень. Ці гроші вимагають сплатити самим полоненим або їх родичам.

За останні два тижні ситуація в окупованому Енергодарі тільки загострилася.

Щоденно ми отримуємо два-три повідомлення про нові випадки викрадення людей. «Руський мир» зовсім не відповідає тій картинці, яку малюють окупанти на своїх телевізійних та телеграм- каналах. Вони принесли в місто енергетиків тільки катування і суцільний терор.

Він також зазначив, що 24 червня російські війська укріплювали окопи поруч із захопленою Запорізькою АЕС. Зокрема, вони «побудували» фортифікаційні споруди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?