Російські військові викрали з музею у Мелітополі скіфське золото
Категорія
Культура
Дата публікації

Російські військові викрали з музею у Мелітополі скіфське золото

Російські військові викрали з музею у Мелітополі скіфське золото
Джерело:  online.ua

Військові РФ на у тимчасово окупованому Мелітополі захопили міський краєзнавчий музей, у якому зберігалося скіфське золото, датоване IV ст. до н.е, яке вони викрали.

Джерело: Запорізька ОВА

Росіяни захопили музей у Мелітополі

Також надходить інформація про те, що військові рф захопили Мелітопольський міський краєзнавчий музей. Колаборанти вказали росіянам місце, де зберігається скіфське золото, що було виявлено археологами у 50-х роках минулого сторіччя, - повідомили в Запорізькій ОВА.

Ще у лютому міська адміністрація та співробітники музею сховали колекцію скіфського золота.

І весь цей час росіяни цілеспрямовано шукали її, проводячи оперативно-розшукові дії. У проросійських пабліках показали відео, як призначений росіянами директором Євген Горлачьов розповідає, що його однодумці витратили багато сил та енергії, щоб знайти скіфське золоте, яке було сховано співробітниками музею. Насправді, місцезнаходження колекції видали колаборанти, - розповіли у локальних ЗМІ.

Нагадаємо, що у Маріуполі російські війська підтвердили вивіз до Донецька понад дві тисячі унікальних експонатів, які зберігалися в музеях Маріуполя.

Серед них – оригінальні роботи Архіпа Куїнджі та Івана Айвазовського, стародавні ікони та унікальний рукописний сувій Тори, а також виготовлене венеціанською друкарнею для маріупольських греків Євангеліє 1811 року та понад 200 медалей з музею медальєрного мистецтва Харабета.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?