Російські ЗМІ назвали кількість загиблих мобілізованих росіян у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські ЗМІ назвали кількість загиблих мобілізованих росіян у війні проти України

Російські ЗМІ назвали кількість загиблих мобілізованих росіян у війні проти України
Джерело:  online.ua

Російські журналісти заявили про загибель у війні проти України станом на 6 грудня 539 мобілізованих до лав окупаційної армії РФ росіян. І це втрати без урахування загиблих та поранених в результаті ударів ЗСУ по російській базі у Макіївці.

Джерело: російська служба BBC; Медіазона"; волонтери

Що відомо про втрати мобілізованих до лав окупаційної армії РФ 

На основі відкритих даних нам вдалося встановити імена 500 мобілізованих, які загинули в зоні бойових дій на території України, починаючи з жовтня. Ще 39 померли на території Росії - найчастіше, як стверджується, через проблеми з серцем, внаслідок нещасних випадків або через зловживання алкоголем, - йдеться у повідомленні російських ЗМІ.

Зокрема, журналісти заявляють про зростання смертності серед мобілізованих, яких перевозять на пункти збору.

За останні два тижні відомо про три випадки смерті в центрах підготовки мобілізованих на території Росії.

Однак реальні втрати серед мобілізованих можуть бути набагато вищими, оскільки в багатьох повідомленнях про солдатів, які загинули в Україні, починаючи з жовтня, не вказується їхній статус.

Як розповідають самі мобілізовані, їхні підрозділи продовжують зазнавати суттєвих втрат через низку причин. Серед них: інтенсивні й точні артилерійські обстріли з боку України, погана координація дій різних загонів російських військових, проблеми зі зв'язком і картами, а також недостатня підготовка.

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, загальні втрати окупаційної армії РФ в Україні могли сягнути 300 тис вбитими та пораненими.

Зокрема, представник ОП наголосив, що оцінки втрат російської армії у війні проти України, представлені Генштабом Євросоюзу, дещо занижені, оскільки в Кремля також є нерегулярні війська, як ПВК "Вагнера", мобілізовані в'язні, бійці Росгвардії та ФСБ.

Мені здається, що цифра трошки більша за 300 тисяч. Але Росія сьогодні перебуває в такому аморальному стані, що їй немає різниці, вони втратять 100, 200 чи 500 тисяч. Це питання розгортання внутрішнього бунту як такого, і воно не залежить від кількості мертвих, - підкреслив Подоляк.

Радник керівника ОП наголосив, що Україна не ставить цілей щодо тотального знищення росіян, але має повне право знищувати окупаційну армію РФ на власній території.

Тому що вони вбивають наших людей і вони нищать наші міста. Це обов'язкова відплата, це правило війни і це юридично вмотивована поведінка України. І при цьому ми завжди говоримо, що ми не будемо заходити на територію Росії, бо там немає сенсу нічого робити. Ми не можемо їм вправити мозок і вони будуть жити, як живуть постійно, в XVII сторіччі, - зазначив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?