Російським журналістам відмовили в акредитації в Конгресі США
Категорія
Світ
Дата публікації

Російським журналістам відмовили в акредитації в Конгресі США

Російським журналістам відмовили в акредитації в Конгресі США

Російському пропагандистському інтернет-порталу Sputnik відмовили в отриманні постійної прес-акредитації в Конгресі США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами глави прес-галереї Сенату США Джастіна Уїлсона, Sputnik може опротестувати це рішення. З правил сенатської прес-служби випливає, що акредитовані ЗМІ не можуть "діяти як агенти, або бути найнятими федеральним, місцевим або закордонним урядом або їх представниками".

За даними Вілсона, жодна служба новин, що спонсорується якою-небудь державою, не входить до складу прес-галереї Сенату.

Читайте також: У мережі зібрали відео з підбіркою головних "шедеврів" російських фейків про Україну

Комітет при прес-службі, куди на змінній основі входять різні журналісти, визначає, кому дістанеться пропуск, що дає доступ до різних будівель Капітолійського пагорба. Подібний пропуск часто дається перед постійною акредитацією при Білому домі й Верховному суді.

Спецкор російського агентства Sputnik у Вашингтоні Ендрю Фейнберг на своїй сторінці в Facebook написав, що планує звернутися до адвоката, що спеціалізується на питаннях свободи слова. Він вважає рішення прес-галереї Сенату "найбільш абсурдною річчю, з якою я коли-небудь стикався за десятиліття роботи журналістом у Вашингтоні".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона відмовив в акредитації журналістам російських пропагандитських каналів Sputnik і RT.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?