Російський олігарх продав клуб NBA за рекордну суму в історії спорту
Категорія
Спорт
Дата публікації

Російський олігарх продав клуб NBA за рекордну суму в історії спорту

Російський олігарх продав клуб NBA за рекордну суму в історії спорту
Джерело:  сайт НБА

Російський бізнесмен та колишній кандидат в президенти РФ Михайло Прохоров продав належний йому пакет акцій (51%) баскетбольного клубу NBA «Бруклін Нетс». Покупцем виявився китайський мільярдер Джозеф Цао.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Національної баскетбольної асоціації.

Сума контракту з продажу оцінена в 1,35 млрд доларів. Враховуючи, що рік тому співзасновник і віце-президент Alibaba Group Цао придбав 49% акцій «Бруклін Нетс» за 1 млрд доларів, загалом баскетбольний клуб обійшовся йому у 2,35 мільярди. Це найбільша сума в історії спортивної індустрії.

Попередній рекорд вартості спортивного клубу належав Девіду Тепперу, який купив команду NFL «Кароліна» і Тільманну Фертітте, який придбав клуб NBA «Хьюстон Рокетс».

Для самого Прохорова угода з продажу була вкрай вигідною, адже у 2009 році від купив 80% акцій «Бруклін Нетс» усього за 223 млн доларів.

Михайло Прохоров – один з найвідоміших російських політиків ліберальної опозиції «докримського» періоду. Останніми роками він відійшов від активної політичної діяльності. Фінансовий стан Прохорова у 2011 році оцінювався у 18 млрд доларів. Значну частину свого статку бізнесмен отримав від продажу у 2008 році пакету акцій найбільшого гірничо-видобувного комбінату Росії – «Норильський нікель».

Нагадаємо, що кілька днів тому футбольний клуб «Динамо Київ» отримав нового тренера після гучного провалу у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?