Російський режисер виїхав до Києва і розгромив путінську пропаганду
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський режисер виїхав до Києва і розгромив путінську пропаганду

Російський режисер виїхав до Києва і розгромив путінську пропаганду
Джерело:  Співрозмовник.ru

Російський режисер Володимир Назаров переїхав в Україну через тиск місцевої влади.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Собеседник".
За його словами, він утратив все ілюзії з приводу можливих змін у Росії, коли у нього в Москві забрали театр.
"Створював я його не один десяток років. Але все пішло прахом, коли можновладцям сподобалася будівля театру. Ласий шматочок. Проти мене вели справжню війну всіма доступними їм способами. А коли я потрапив до лікарні з інсультом, поміняли статут, призначили іншого директора і театр швидко знищили. Такого не було навіть при комуністах. Могли звільнити мене і поставити іншого художнього керівника - але театр б працював!", - пояснив Назаров.
Він також зазначив, що поїхав до Києва працювати і переконаний, що ніхто його там не буде переслідувати як росіянина, оскільки утиски російськомовних - не більше, ніж міф путінської пропаганди.
"По-перше, як можу відірвати себе від Росії, якщо я наполовину українець, а наполовину росіянин - по татовій лінії, Василя Митрофановича? Ні, я не відірваний. Втім, російську культуру і росіян в Україні ніхто не утискає. Це черговий міф російської пропаганди, ніби тиснуть", - сказав Назаров.
"Я, наприклад, їжджу на машині з московськими номерами - і ніхто мене не чіпає. У мене російський паспорт - теж не нападають. Немає образ за національною ознакою", - додав він.
За його словами, у нього склалася непроста фінансова ситуація, але в Києві він буде керувати театром.
"Фінансово стало, звичайно, складніше. Адже вся моя сім'я (дружина, дочка, син) працювала в театрі. Втративши його, ми всі разом опинилися біля розбитого корита. Але в Києві мені дають театр - буду створювати з нуля. Уже репетируємо перший спектакль - "Жив-був пес". Подумайте, чи можна в "гинучій" державі, де немає їжі, води, світла і газу - як пишуть і говорять деякі російські ЗМІ, - ставити спектаклі, опери, влаштовувати фестивалі та конкурси, відкривати нові театри ?! Навряд чи. А ми працюємо. Із задоволенням. Ніякої цензури немає. Чиновникам і в голову не прийде диктувати умови режисерам, художникам", - сказав Назаров.



"А в Росії, ви самі чули, Костянтин Райкін виступив з промовою про цензуру - у відповідь на нього вилилися буквально потоки бруду з усіх боків. Я читав все це в інтернеті і відчув дивне дежавю. Дуже схожими словами крили мене - перед тим як забрати театр. Так і крутиться запитання: чи не поклав хтось очей на будівлю театру Райкіна? ", - провів він паралелі.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчений і публіцист  Андрій Піонтковський виїхав з РФ, побоюючись можливого кримінального переслідування після того, як прокуратура знайшла ознаки екстремізму в його замітці на сайті "Ехо Москви".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?