Російський рубль обвалився до мінімуму з квітня минулого року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Російський рубль обвалився до мінімуму з квітня минулого року

Російський рубль обвалився до мінімуму з квітня минулого року
Джерело:  online.ua

Курс російського рубля до долара впав низже позначки в 75 рублів за 1 один долар, що є максимальним падінням з квітня минулого року на тлі обмеження цін на російські нафтопродукти та відновлення імпорту, який підвищує попит на іноземну валюту.

Джерело:   Reuters

Російський рубль на тлі потужних санкцій переживає рекордне падіння

Зазначається, що тільки протягом ранку п'ятниці, 17 лютого, рубль подешевшав у відношенні до долара на 0,4%, знизившись 75,15, найнижчого рівня з 25 квітня.

При цьому російська валюта зіткнеться із подальшими труднощами, оскільки країни ЄС готують нові санкції проти РФ за злочинне вторгнення в Україну. Санкції, як очікується, затронуть російських політиків, військове командування та російські банки.

Нафта марки Brent, глобальний орієнтир для основного експорту Росії, подешевшала на 1,3% - до 84,0 доларів за барель.

Російські фондові індекси також впали. Аналітики Sinara Investment Bank кажуть, що акції можуть трохи знизитись перед вихідними, і покупці навряд чи виявлять великий інтерес перед щорічним показовим зверненням президента Володимира Путіна до парламенту, запланованого на 21 лютого.

Доларовий індекс РТС знизився на 0,6% до 901,4 пунктів, досягнувши 10-місячного мінімуму. Рублевий індекс Московської біржі знизився на 0,2% до 2147,3 пунктів.

У п'ятницю міністерство фінансів Росії заявило, що дотримується планів зафіксувати дефіцит бюджету у розмірі не більше 2% від валового внутрішнього продукту (ВВП) у 2023 році, незважаючи на високі витрати та різке падіння доходів від енергетики, що призвело до величезного дефіциту у січні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?