Російський церковник підпалив себе через діагностований коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський церковник підпалив себе через діагностований коронавірус

Російський церковник підпалив себе через діагностований коронавірус
Джерело:  online.ua

Один з послушників московського подвір'я Троїцько-Сергіївої лаври помер після спроби накласти на себе руки — напередодні у нього діагностували коронавірус COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт подв'ря та місцеві ЗМІ.

За наявними даними, послушник Дмитро Пелипенко потрапив у лікарню Федерального медико-біологічного агентства. Вночі 24 квітня він виламав вікно у своїй палаті на першому поверсі, вийшов на вулицю та намагався скоїти суїцид перед храмом на території закладу.

Згідно з відомостями медіа, церковник підпалив себе. Протоієрей РПЦ Леонід Калінін підтвердив, що після спроби накласти на себе руки постраждалого повернули у лікарню — з опіками 90% тіла.

Медики не змогли врятувати Пелипенка. Той помер у реанімаційному відділенні минулої неділі, 26 квітня. Пізніше стало відомо, що у послушника, ймовірно, був психічний розлад. Про це свідчить медичні дані дворічної давнини. Утім, у лаврі про це не були обізнані.

Нагадаємо, станом на 28 квітня на території Росії підтвердили 93 558 випадків COVID-19. Кількість померлих зросла до 867. Відомо, що на Великдень храми РПЦ буквально саботували усі рекомендації щодо карантину.

Офіційна кількість уражених в РФ вже перевищила аналогічні офіційні дані Китаю.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі відреагував на чутки про те, що президент Росії Володимир Путін ховається від коронавірусу в Сибіру або на Валдаї. Прессекретар російського лідера Дмитра Пєскова підтвердив, що Путін дійсно виїхав з Москви, але живе він у своїй резиденції в Підмосков’ї — в Ново-Огарьово.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?