Російського політика Яшина засудили до 8,5 років за "фейки" проти армії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Російського політика Яшина засудили до 8,5 років за "фейки" проти армії РФ

Російського політика Яшина засудили до 8,5 років за "фейки" проти армії РФ
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Іллю Яшина Міщанський суд Москви засудив до 8,5 років колонії за поширення "неправдивої" інформації про російську армію.

Джерело: росЗМІ

Російський суд засудив опозиціонера за "фейки" про російську армію

Як повідомляється, Іллю Яшина засудили за звинуваченням у розповсюдженню "фейків" про армії Росії, а саме через стрім, у якому він розповідав про вбивство мирних жителів російськими військовими у Бучі в Київській області.

Також суд заборонив російському опозиціонеру після закінчення строку в колонії протягом 4 років користуватися інтернетом.

За версією обвинувачення, політик поширював "завідомо неправдиву інформацію" з "мотивів політичної ненависті", хоча "знав", що Росія завжди вживає заходів "із підтримання миру і безпеки".

Сам Яшин своєї провини в суді не визнав.

У Німеччині оштрафували чоловіка за підтримку війни РФ

Нагадаємо, нещодавно окружний суд Гамбурга оштрафував 62-річного чоловіка на 4 тис євро через те, що він розмістив символ «Z» на задньому склі свого автомобіля.

Суд визнав водія винним у потуранні кримінальним злочинам, повідомив речник суду.

Підсудний не заперечував, що прикріпив до свого автомобіля білий аркуш паперу формату А4 із синьою буквою Z.

На думку суду, це включає схвалення війни в Україні, яка є загарбницькою війною в розумінні Міжнародного кримінального кодексу, на додаток до демонстрації солідарності з Росією, — сказав речник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?