Російського ведучого Познера з ганьбою вигнали з Тбілісі
Категорія
Світ
Дата публікації

Російського ведучого Познера з ганьбою вигнали з Тбілісі

Російського ведучого Познера з ганьбою вигнали з Тбілісі
Джерело:  online.ua

Ввечері 31 березня в столиці Грузії, Тбілісі, розгорівся масштабний протест у зв'язку з приїздом російського телеведучого Володимира Познера, який планував там відсвяткувати свій день народження.

Джерело:  Руставі-2

Згідно з даними ЗМІ, Познер прилетів чартерним літаком у компанії друзів та колег - разом з ним було майже 50 осіб. Оскільки про намір російського телеведучого прилетіти до Грузії в країні знали заздалегідь, на протести зразу ж вийшли громадські активісти, останніх підтримали також відомі політики.

Чому спалахнули протести

На переконання протестувальників, Познера не можна було пускати на територію Грузії, тому, що він не визнає територіальну цілісність країни.

"Протестувальники свистіли у свистки і барабанили по металевих поверхнях, щоб, за власними словами, створити "дискомфорт" Познеру і його гостям. Їм також вдалося відключити електрику в будівлі готелю Vinotel", - йдеться в повідомленні

Окрім того, наголошується, що до готелю також прибули поліцейські. Вони не дозволили учасникам протесту прорватися у будівлю - це спровокувало першу сутичку.

Після цього демонстранти вирішили викликати в готель інспекцію праці й почали стверджувати, що Познер зі своїми друзями порушує комендантську годину. Як відомо, у Грузії в зв'язку з коронавірусом вона діє з 21:00.

"Інспекція оштрафувала готель на 10 тисяч ларі (майже 3 тисячі доларів). Поліція заявила, що Познера і його супутників теж оштрафують", - пише видання.

Як протестувальникам вдалося вигнати Познера з Тбілісі

Протести призвели до того, що телеведучий і його гості змушені були покинути Vinotel під охороною поліцейських і переїхали в готель Rooms. Автобус закидали яйцями, написавши на асфальті "Геть з Грузії!".

Після цього протестувальник перемістилися до готелю Rooms і його також закидали яйцями.

Рано вранці 1 квітня Познер покинув Тбілісі раніше, ніж планував. Його доставили в аеропорт у супроводі поліції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?