Російського військового вперше судитимуть за зґвалтування під час війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Російського військового вперше судитимуть за зґвалтування під час війни в Україні

Російського військового вперше судитимуть за зґвалтування під час війни в Україні
Джерело:  online.ua

Прокуратура скерувала до суду першу справу про зґвалтування під час війни – судитимуть окупанта, який знущався з українців на Київщині.

Джерело: Офіс Генерального прокурораГенпрокурорка Ірина Венедіктова

В Україні передали до суду справу про зґвалтування під час війни

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно військовослужбовця збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Навіть попри те, що обвинувачений наразі не в наших руках, він не уникне справедливого суду і відповідальності перед законом, — написала Венедіктова.

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року під час окупації Броварського району обвинувачений разом з співслужбовцем увірвався до приватного будинку в одному із сіл та застрелив його господаря.

Фото - ssu.gov.ua

У подальшому, він разом із іншим військовослужбовцем країни-агресора, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, погрожуючи насильством і зброєю потерпілій та її малолітній дитині, яка перебувала поруч, неодноразово ґвалтував дружину вбитого мирного мешканця.

Надважлива складова процесу боротьби з використанням згвалтувань як зброї війни – співпраця жертв із правоохоронними органами. Коли потерпілі будуть готові і почуватимуться в безпеці — вони можуть завжди звернутися до нас за допомогою і захистом закону, — написала Венедіктова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?