Росію не переобрали до Міжнародної ради цивільної авіації ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію не переобрали до Міжнародної ради цивільної авіації ООН

Росію не переобрали до Міжнародної ради цивільної авіації ООН
Джерело:  online.ua

Росія не змогла отримати достатньо голосів, щоб залишитися в керівній раді Міжнародної організації цивільної авіації через грубе порушення суверенного повітряного простору України.

Джерело: Reuters

РФ більше не входить до керівництва агенства цивільної авіації ООН

Росія не змогла набрати достатньо голосів для переобрання в керівну раду Авіаційного агентства ООН, у відповідь за дії, пов’язані з авіацією, вжиті після її вторгнення в Україну.

Росія не набрала 86 голосів, необхідних для того, щоб залишитися в керівній раді Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), що складається з 36 країн, під час асамблеї агентства, яка триватиме до 7 жовтня в Монреалі.

Результати голосування поклали початок процедурному перегляду після оскарження Росією додаткового голосування.

Поппі Хоза, президент асамблеї та генеральний директор цивільної авіації Південної Африки, назвала обставини "безпрецедентними".

Коли ми проводимо голосування в наших країнах, якщо нам не подобається результат, ми не просимо повторного голосування, — сказав представник Франції перед асамблеєю.

Росія, разом з G7, Китаєм, Бразилією та Австралією, займали місця як «держави головного значення в авіаційному транспорті» в раді ICAO з 36 членів.

Голосування притягує Росію до відповідальності за порушення суверенного повітряного простору України, як-от бомбардування аеропортів, що суперечить ключовій угоді 1944 року, яка встановлює основні принципи глобальної авіації, - сказала Юлія Ковалів, посол України в Канаді.

Захід також відзначив, що Росія незаконно конфіскувала сотні іноземних літаків, Москва це звинувачення заперечує. У березні Росія дозволила авіакомпаніям країни вносити в реєстр повітряних суден літаки, орендовані в іноземних компаній.

Будь-яка подвійна реєстрація літаків іноземної власності, орендованих російськими перевізниками, суперечить частинам Чиказької конвенції.

Канада та Європа заявили перед голосуванням, що будуть проти переобрання Росії в Раду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?