Франція та Україна домовляються про поставку до 12 гаубиць Caesar
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція та Україна домовляються про поставку до 12 гаубиць Caesar

Франція та Україна домовляються про поставку до 12 гаубиць Caesar
Джерело:  online.ua

Франція може передати Україні від 6 до 12 гаубиць Caesar, які раніше призначалися для Данії.

Джерело: Le Monde

Україна може отримати від Франції додаткові гаубиці

За інформацією видання, Франція готується поставити в Україну нову серію гаубиць «Цезар», взяту із замовлення, спочатку призначеного для Данії.

Ця поставка може стосуватися від 6 до 12 гаубиць із п’ятнадцяти, які запитує Київ. Поки технічні обговорення завершуються, маневр є предметом принципової політичної домовленості між трьома урядами.

Про це стало відомо під час обміну повідомленнями останніх тижнів між президентом Еммануелем Макроном, його українським колегою Володимиром Зеленським і прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

Зазначається, що операція є є безпрецедентною та складною для французької влади.

Обладнання, яке Париж зобов’язується доставити до Києва, спочатку було призначене для Данії в рамках замовлення на 15 одиниць, розміщеного в 2017 році, доповненого 4 іншими гарматами в 2019 році, які були поставлені виробником Nexter.

Видання пише, що Копенгаген погодився б на цьому етапі відмовитися від частини цього обладнання, оскільки воно все ще перебуває в процесі технічної перевірки або навіть не все відповідає специфікаціям, спочатку встановленим данцями.

Після вагань Україна, керівництво якої задоволене дієвістю «Цезарів», готова використати гаубиці як є.

Україна вже отримала від Франції 18 гаубиць навесні та на початку літа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?