Росію відключать від системи SWIFT — Кулеба
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію відключать від системи SWIFT — Кулеба

Росію відключать від системи SWIFT — Кулеба
Джерело:  online.ua

26 лютого завдяки наполегливій роботі українських дипломатів стало відомо, що всі країни ЄС погодилися відключити Росію від SWIFT.

Джерело: Фейсбук Дмитра Кулеби

РФ відключать від SWIFT

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що країни Європи нарешті погодилися відключити Росію від платіжної системи SWIFT.

Офіційне рішення ще не оформлене, але вже розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та впровадження цієї санкції.

Ми гризли-гризли і вигризли. Працювала вся вертикаль української дипломатії - від Президента України до аташе в українському посольстві, - сказав Кулеба.

Він також подякував тисячам людей, зокрема, українській діаспорі, які тиснуть на свої уряди для підтримки цього рішення.

Цю перемогу українські дипломати присвячують усім оборонцям України, - написав міністр.

Раніше цьому рішенню опиралися Німеччина, Італія, Кіпр та Угорщина.

Вчора Італія погодилася на відключення.

Мій колега і друг, глава італійської дипломатії Луїджі Ді Майо запевнив мене телефоном, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT. Повна солідарність Італії з Україною, - написав Кулеба.

26 лютого Німеччина, остання держава ЄС, яка досі утримувалась від підтримки відключення Росії від SWIFT через війну в Україні, погодилась на введення цієї санкції.

За словами президента України Володимира Зеленського, станом на суботу 26 лютого серед країн ЄС лише Угорщина та Німеччина виступали проти відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Пізніше прем’єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що у спілкуванні з угорським колегою Віктором Орбаном останній запевнив, що підтримує жорсткі санкції, у тому числі відключення SWIFT.

Кіпр також не блокуватиме це рішення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?