Росію звинуватили у кампанії з дезінформації на тлі пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію звинуватили у кампанії з дезінформації на тлі пандемії коронавірусу

Росію звинуватили у кампанії з дезінформації на тлі пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Офіційний Брюссель наголосив, що дезінформацію про новий коронавірус поза межами Євросоюзу поширюють з провайдерів на території Росії, або з джерел, пов'язаних із Кремлем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ речника ЄС Пітера Стано.

За його словами, Європа зафіксувала стрімке зростання кількості фейків про пандемії від її початку.

"Європейська служба зовнішніх дій має власний підрозділ, який має завданням проводити моніторинг та аналіз такої пропаганди та дезінформації, які надходять з-поза меж ЄС, у тому числі – від Росії, від провайдерів, які розташовані у Росії або якимось чином пов’язані із прокремлівськими силами", - пояснив він.

Стано зазначив, європейська влада координує свої дослідження дезінформації з іншими західними партнерами. З Росією у цьому питанні Брюссель жодним чином не комунікує.

"Ви знаєте, якою є офіційна відповідь Росії – вони дистанціюють себе від таких подій, говорять, що це не вони. Коли ми говоримо про цю хибну інформацію, або дезінформацію, яка розповсюджується, зокрема, про коронавірус, ми завжди вказуємо на джерело. Таке джерело знаходиться або в Росії, або його можна простежити в інших виданнях, які очевидно пов’язані зараз або були у минулому пов’язані з прокремлівськими силами", - підкреслив речник.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська поліція закликала громадян інформувати про ймовірно фейкові дані щодо пандемії коронавірусу COVID-19. Вони можуть провокувати паніку серед населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?