Розгорілися неабиякі пристрасті - в РПЦ остаточно вирішили долю мозаїки зі Сталіним у храмі
Категорія
Світ
Дата публікації

Розгорілися неабиякі пристрасті - в РПЦ остаточно вирішили долю мозаїки зі Сталіним у храмі

Розгорілися неабиякі пристрасті - в РПЦ остаточно вирішили долю мозаїки зі Сталіним у храмі
Джерело:  online.ua

У РПЦ раптово відмовилися від божевільної ідеї розмістити в храмі Міноборони РФ мозаїку з Йосипом Сталіним. Незважаючи на те, що в російському оборонному відомстві вважають, що саме Сталін "повернув релігію" в країну, представники РПЦ не забули, що саме під час правління радянського диктатора в православ'ї було заарештовано або розстріляно від 80 до 85% священиків. Щоб не допустити розбрату в народі, було все ж вирішено не вішати мозаїку зі Сталіним у храмі - її виставлять в музеї на території парку "Патріот" в підмосковній Кубинці, на території якого буде розміщений і головний храм Міноборони РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Ми все-таки вирішили, що в музеї доречніше, ніж в храмі. Навіщо народжувати якесь протистояння і розбрат в народі? Ми повинні бути разом, ми громадяни однієї країни і однієї віри православної, мир і любов для нас найважливіше. І в такій ситуації, коли дійсно пристрасті розгорілися і неприйняття відверте виникло, - ну, значить, не потрібно це ", - повідомив глава Експертної ради РПЦ по церковному мистецтву, архітектурі і реставрації протоієрей Леонід Калінін.

Нагадаємо, спочатку в храмі хотіли розмістити не тільки мозаїку зі Сталіним, а йзображення з президентом РФ Володимиром Путіним і главою Міноборони РФ Сергієм Шойгу. Росіяни були в шоці від цієї божевільної ідеї - вони назвали це повним абсурдом, який підтверджує, що влада остаточно збожеволіла. Але частину мозаїки з Путіним демонтували, так як глава Кремля не оцінив цю ідею. Путін заявив, що заслуги нинішньої російської влади таким чином оцінювати ще рано, але він упевнений, що це в майбутньому зможуть зробити нащадки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в храмі Міноборони РФ вирішили повісити мозаїку зі Сталіним замість Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?