Він повернув релігію - в храмі Міноборони РФ повісять портрет Сталіна замість Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Він повернув релігію - в храмі Міноборони РФ повісять портрет Сталіна замість Путіна

Він повернув релігію - в храмі Міноборони РФ повісять портрет Сталіна замість Путіна
Джерело:  online.ua

У Міноборони РФ не відступають від свого рішення розмістити портрети політичних діячів в новому храмі. Через те, що російський глава Володимир Путін не оцінив цю ідею, його портрет вирішили не вішати, а ось мозаїка із зображенням радянського диктатора Йосипа Сталіна все ж буде прикрашати будівлю. У Міноборони свою божевільну ідею пояснили тим, що Сталін "повернув релігію". Це пояснення обурило представників РПЦ, які нагадали владі, що під час правління Сталіна в православ'ї було заарештовано або розстріляно від 80 до 85% священиків РПЦ. Про це мповідомляє ONLINE.UA з посиланням на Настоящее время.

"Йосип Віссаріонович - це наш Верховний головнокомандувач, голова Ради народних комісарів. Він на собі виніс весь тягар війни, брав найвідповідальніші рішення. Та й релігію, в загалі повернув. Чому ми повинні його соромитися? Через те, що якісь добродії з-за бугра велять нам це робити? " - пояснив ідею розміщення портрета Сталіна в храмі заступник міністра оборони, начальник Головного військово-політичного управління Збройних сил Андрій Картаполов.

Росіяни в шоці від того, що відбувається. Вони дивуються, як можна увічнити "лик" людини в православній церкві, яка прямо причетна до знищення тисяч священиків, храмів, нескінченного терору людей. Зокрема, глава синодального відділу РПЦ по взаєминам церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда зазначив, що зі Сталіним пов'язано багато бід в житті людей, які неможливо викреслити з історії. У свою чергу історик Дмитро Поспеловський уточнив, що за десятиліття з 1931 по 1941 роки було заарештовано або розстріляно 80-85% священиків.

Нагадаємо, головний храм Збройних сил Росії хочуть відкритий 9 травня 2020 року в парку "Патріот" в підмосковній Кубинці. Висота будівлі складе 95 метрів, а на її будівництво пішло майже 6 млрд рублів (близько мільярда доларів). Недавно стало відомо, що в храмі хочуть розмістити мозаїки із зображенням Володимира Путіна, Сергія Шойгу і Йосипа Сталіна. Але частинуу мозаїки з Путіним демонтували, так як глава Кремля не оцінив цю ідею. Путін заявив, що заслуги нинішньої російської влади таким чином оцінювати ще рано, але він упевнений, що це в майбутньому зможуть зробити нащадки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що скандальна Поклонська здивувала реакцією на мозаїку з Путіним і Шойгу в храмі Міноборони РФ. Експрокурорка Криму вважає, що ці особи не повинні знаходиться в храмі, так як вони не святі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?