Розкіш в деклараціях: українським політикам жорстко пояснили, що вони виробляють
Категорія
Україна
Дата публікації

Розкіш в деклараціях: українським політикам жорстко пояснили, що вони виробляють

Розкіш в деклараціях: українським політикам жорстко пояснили, що вони виробляють
Джерело:  online.ua

Громадяни України, особливо молоді люди, втратили віру в майбутнє країни, побачивши кричущу несправедливість, - такі моральні наслідки оприлюднення електронних декларацій депутатів і чиновників.
Таку думку в своєму відеоблозі на ONLINE.UA висловив фотограф, засновник школи фотографії Віктор Марущенко.
«У нас були абсолютно інші плани, пов'язані з Майданом, і ми хотіли всі разом побудувати абсолютно нову країну. І я скажу, що не хочу коментувати це все. У мене єдине слово, яке я можу підібрати для всього, що сталося з цим декларуванням - несправедливість», - сказав Марущенко.
«Ми побудували дуже несправедливе суспільство. Я вже не кажу про людей похилого віку, які незрозуміло, як вмирають і де, і не в змозі оплачувати медичну допомогу. Я найбільше хвилююсь за молодих людей, тому що, судячи по постах, які були в Facebook, я звернув увагу на те, що дуже сильне розчарування у молодих людей до 30 років», - продовжив блогер.
«Вони теж покладали великі надії, вони пройшли Майдан, ми у великій відповідальності за їх майбутнє. І, безумовно, у них величезне розчарування, деякі пишуть про те, що вже не знають, як жити в цій країні. І при тому, що відбувається, я прочитав ще цифру офіційну, яка стосується 2015-го року: з країни на роботу виїхало півмільйона людей. 500 тисяч чоловік виїхали на роботу в країни Євросоюзу. Це величезна цифра, це працююче населення, яке залишило країну і продовжує її залишати», - каже Марущенко.
«Що тут можна сказати? Я противник еміграції, я прихильник того, що людина може шукати себе в будь-якій точці земної кулі, залишаючись українцем... Але, я думаю, життя складатиметься по-іншому, люди знаходитимуть собі і іншу батьківщину, тому що ми знаємо, що вже осіла достатня кількість людей із Західної України, які виїхали до Іспанії, Португалії. Вони отримали там легалізацію, вони там вже отримали постійне місце проживання і прекрасно в цих країнах працюють», - продовжує Марущенко.
«Те, що стосується і IT-шників, і фахівців якихось вузьких профілів, вчені, які їдуть, - це теж факт. І, безумовно, позбавляють молодих людей надії, а я вважаю, що сталося саме це в результаті декларування, багато людей просто втратили віру в майбутнє країни», - впевнений фотограф.
«Тому я думаю, що тут треба зробити дуже серйозні висновки, в тому числі моральні», - резюмує Марущенко.



Більше  читайте в блозі Віктора Марущенка на ONLINE.UA - Нищета и несправедливость: Украина рождает поколение, которое хуже "совков"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?