Розкіш в e-деклараціях: по депутатам і чиновникам жорстко "проїхалися" в мережі
Категорія
Україна
Дата публікації

Розкіш в e-деклараціях: по депутатам і чиновникам жорстко "проїхалися" в мережі

Розкіш в e-деклараціях: по депутатам і чиновникам жорстко "проїхалися" в мережі
Джерело:  online.ua

У соціальних мережах продовжує наростати  хвиля гніву з приводу електронних декларацій політиків і чиновників, дані яких знаходяться у відкритому доступі.


Про це повідомляє ONLINE.UA.


«Я теж в шоці. Я про е-декларування. Але є щось гірше, ніж цей парад сибаритства. Зокрема, така ситуація, коли після всіх цих широко розкритих очей нічого не станеться, ніяких висновків і змін не відбудеться, і ми щороку тільки і будемо спостерігати, як декларуються нові мільйони, нові машини, і нові будинки (і навіщо їм стільки? З собою ж в могилу нічого не забереш)», - пише в Facebook муфтій Саїд Ісмагілов.


«Я вам скажу, що це цілком можливо, і все, що залишиться українцям, - це щорічно дізнаватися від журналістів, наскільки стали багатшими ті кілька відсотків жителів нашої країни. Одних це буде люто обурювати, інші будуть говорити, що непорядно рахувати чужі гроші. Але потім прийде апатія. Вона приходить, коли нічого не змінюється. Або лють. Це - ще гірше», - вважає Ісмагілов.


«Я не хочу знати і рахувати, у кого скільки. Я хочу, щоб люди мали кошти на ліки і лікування; щоб люди отримували гідну зарплату і пенсію; щоб дороги, будинки та лікарні якісно ремонтувалися; щоб біженці мали соціальну підтримку від держави; щоб наших воїнів одягали і годували не волонтери за зібрані з усього світу копійки, а держава», - продовжує Ісмагілов.


«Все ж вважаю експеримент з е-декларуванням надзвичайно цікавим і вдалим. Він підняв безліч складних питань, про які ми боїмося говорити вголос. І ці питання, перш за все, є питаннями моральності і аморальності», - упевнений муфтій.


При цьому блогер Іван Оберемко набагато емоційніше висловився з приводу настроїв в суспільстві по відношенню до багатств чиновників.



Як повідомляв ONLINE.UA,  електронні декларації українських чиновників і депутатів, які вносять в звіти предмети мистецтва, готівку і навіть церкви, стали об'єктами їдких жартів в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?