Розкішний палац друга і "гаманця" Путіна зняли на відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Розкішний палац друга і "гаманця" Путіна зняли на відео

Розкішний палац друга і "гаманця" Путіна зняли на відео

У мережі з'явилося розслідування про розкішний палац, який перебуває в розпорядженні одного з найближчих друзів президента РФ Володимира Путіна, бізнесмена Геннадія Тимченка, якого називають «гаманцем» кремлівського лідера.
Про це повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний з посиланням на розслідування Фонду боротьби з корупцією, передає ONLINE.UA з посиланням на блог політика.
«Тимченко - найближчий друг і «гаманець» Володимира Путіна. У 2014 році проти путінських бізнесменів на Заході були застосовані санкції. Тимченко потрапив під них одним з перших і був змушений повернутися в Росію», - нагадав опозиціонер.
Також Навальний з гумором зазначив, що, очевидно, російська влада вирішила «підсолодити хлопцеві пігулку, чи жарт, такий стрес - доведеться жити в Росії».
«Давайте хоча б поселимо його в красивому місці. І дійсно знайшли гарне місце. Можливо, найкрасивіше в Москві. Своїм особистим розпорядженням Сергій Собянін передав Тимченківському офшору (Британські Віргінські острови) колишню головну зимову резиденцію генсека КПРС Микити Сергійовича Хрущова на Ленінських горах. В оренду на 49 років», - з сарказмом додав він.


За його словами, «віддати історичний маєток прямо під житло шахраєві-олігархові було ніби як непристойно, тому будівлю віддали «для експлуатації готелю».
«Крім того, таким чином Собянін обдурив закон - адже землю під приватне житло можна віддавати тільки з торгів», - підкреслив Навальний.
Політик запевнив, що Фонд боротьби з корупцією звернувся до влади з офіційною вимогою виселити Тимченка з резиденції і розірвати договір оренди з його фірмою.
«Там немає ніякого готелю. Будь-хто може переконатися - будете на оглядовому майданчику, можете спробувати заселитися в цей «готель», як це зробили ми (в ролику з 3:50). Таким чином, міська власність вилучена з публічного користування. Ми бачимо нецільове використання», - заявив опозиціонер.
У той же час «за документами будинок Тимченка був і є готель, а за фактом - ні».



«Об'єкт оформлений як готель невипадково, тому що без торгів могли передавати землю тільки під об'єктами соціально-культурного та комунального-побутового призначення. Всі інші об'єкти - оренда тільки через аукціони», - додав Навальний.


При цьому опозиціонер зазначив, що ФБК зажадав ще й негайно знести лазню з басейном, - незаконний самобуд, зведений на території резиденції.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в мережі з'явилася інформація про те, як українські спецслужби зламали плани Путіна в Європі і не дозволили Росії влаштувати державний переворот в Чорногорії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?