"Розкольники залишаються розкольниками": ще одна церква накинулась зі звинуваченнями на ПЦУ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Розкольники залишаються розкольниками": ще одна церква накинулась зі звинуваченнями на ПЦУ

"Розкольники залишаються розкольниками": ще одна церква накинулась зі звинуваченнями на ПЦУ
Джерело:  online.ua

У Сербській церкві заявили, що не визнають Православну церкву України канонічною та додали, що її представники є "розкольниками". Окрім того, священнослужителі зазначили, що УПЦ МП – є єдиною канонічною церквою на території України, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Сербська православна церква не визнає в якості "автокефальної церкви України" проголошену, але з канонічної точки зору, неіснуючу, а на ділі – насильно нав'язану, штучну "конфедерацію" українських розкольницьких угруповань", - сказано в заяві.

Варто зазначити, що у документі містяться фрази про те, що "розкольники залишилися розкольниками", і "один раз розкольник – розкольник назавжди, за винятком випадків щирого звернення і глибокого покаяння".

"Єдиною церквою, яку Сербська церква знає і визнає, є канонічна Українська православна церква на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм", – сказано в повідомленні.

Сербська православна церква "просить і благає" Константинопольського патріарха переглянути прийняті ним рішення, щоб відновити "благословенний мир і єдність помісних святих Божих Церков".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник ПЦУ, митрополит Епіфаній заявив, що оптимістично налаштований щодо визнання Православної церкви України іншими церквами. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?