"Розколу немає": Епіфаній нарешті відреагував на конфлікт в ПЦУ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Розколу немає": Епіфаній нарешті відреагував на конфлікт в ПЦУ

"Розколу немає": Епіфаній нарешті відреагував на конфлікт в ПЦУ
Джерело:  online.ua

Настоятель ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що розколу в новоствореній Українській православній церкві немає, а такі структури, як УПЦ КП й УАПЦ були розпущені ще до початку Об’єднавчого собору, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Епіфаній нагадав, що Україна отримала синодальний Томос, який навіки затверджує той факт, що всі ці колишні структури тепер є Єдиною помісною православною церквою.

"Розколу в ПЦУ немає і не буде. Кожен ієрарх має певні думки, але ми маємо спільно будувати майбутнє в єдиній Помісній українській православній церкві", – каже очільник ПЦУ.

На запитання про нещодавні суперечливі висловлювання патріарха Філарета митрополит Епіфаній відповів, що в ПЦУ високо його поважають, проте наразі важко погодитися з його окремими висловлюваннями.

"Ми поважаємо святійшого патріарха Філарета, але не підтримуємо думок, які він висловив останніми днями", - додав Епіфаній.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що новообраний президент Володимир Зеленський справив на нього позитивне враження після їхньої зустрічі, яка відбулася 30 квітня в Києві. Також він додав, що не ображається на колишнього шоумена за жарт-порівняння Томосу про автокефалію з термосом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?