Розкрадання в Укравтодорі - НАБУ розкрило шокуючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Розкрадання в Укравтодорі - НАБУ розкрило шокуючі подробиці

Розкрадання в Укравтодорі - НАБУ розкрило шокуючі подробиці
Джерело:  online.ua

У Національному антикорупційному бюро України поділилися новими подробицями щодо обшуків в Укравтодорі. Напередодні у Польщі колеги-правоохоронці затримали колишнього керівника відомства Славоміра Новака. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг очільника НАБУ Андрія Ситника.

За його словами, представники Укравтодору створили злочинну організацію. Вони розкрадали гроші, які міжнародні організації надавали Києву для ремонту доріг по всій країні.

"У листопаді 2019 року була створена міжнародна спільна слідча група", - зауважив Ситник.

Він пояснив, група вивчала усі події з 2016 до 2019 років, які могли бути пов'язаними з неправомірною вигодою колишнього керівника Укравтодору Новака для себе й корупційної банди.

Кількість обшуків в Україні та Польщі досягла понад 50. Загальна сума тендерів, які опрацьовують у справі, досягає 270 мільйонів євро.

"Сьогодні притягнуто до кримінальної відповідальності чотири особи, ряд осіб затримані, у тому числі керівник Укравтодору. Зараз обшуки закінчуються, і ми сподіваємось, що здобудемо ще додаткові докази того, що документувалось протягом тривалого часу", - підкреслив Ситник.

Він резюмував, злочини здійснювалися в Україні, а фактично завершувалися на території Польщі.

Новак очолював українське дорожнє відомство з жовтня 2016 року. У вересні 2019 року НАЗК офіційно заявило, що порушило справу у зв’язку з поданням неправдивої декларації Новаком, запевняючи, що він недооцінив вартість свого автомобіля та приховав кошти на банківських рахунках. Зразу ж після цих звинувачень Новак пішов у відставку, мотивуючи це отриманням нової пропозиції про роботу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національне антикорупційне бюро оголосило про обшуки в Укравтодорі  20 липня. За оприлюдненими даними, обшуки організовані у координації з Центральним антикорупційним бюро Польщі — Centralne Biuro Antykorupcyjne. Також до процесу причетна Окружна прокуратура.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?