Розмова Порошенка і Трампа: в Україні помітили, як припечатали Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Розмова Порошенка і Трампа: в Україні помітили, як припечатали Росію

Розмова Порошенка і Трампа: в Україні помітили, як припечатали Росію
Джерело:  online.ua

В ході  телефонної розмови між американським лідером Дональдом Трампом і президентом України Петром Порошенка  припечатали Росію, визнавши бойові дії на Донбасі "російсько-українським тривалим конфліктом".


Таку думку висловив політтехнолог Олексій Голобуцький, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


На думку Голобуцького, таке формулювання ситуації в зоні АТО зрушує ситуацію по її врегулюванню більше, ніж зрушилася за три роки війни.


"Це не Трамп по-простому, від неуважності обмовився. Це офіційна позиція глави держави. А з огляду на позицію конгресменів-республіканців, - то і держави в цілому. Все. Ніяких більше масок і брехні про "внутрішній конфлікт", "опір", "антиурядові сили". Вина Росії припечатана в документі, до того ж обійшлися без довгих дебатів і широкої доказової бази. Тепер залишилося тільки, щоб українські депутати в заявах та інтерв'ю перестали називати ворога "rebels", - підкреслив він.


Читайте також: У Трампа розповіли про розмову з Порошенком


"І ще про приємні моменти з прес-релізу Білого дому по розмові Порошенко з Трампом. "Російсько-український конфлікт" (так, а не "конфлікт на сході України") потребує американської допомоги для вирішення. За цією короткою фразою - визнання всіх вимог конгресменів: і по летальній зброї, і по нелетальній, і по всіх іншим проявам допомоги (транспорт, медицина, інше забезпечення для бійців)", - продовжив політтехнолог.


"Є шанс, що кремлівський карлик все-таки домігся свого ідіотичними, дорогими і нелюдськими перформансами: привернув увагу президента Трампа. І таки дістав його. Правда, результат буде, ймовірно, прямо протилежний очікуваному. Замість того, щоб поступитися і залишити війну посеред Європи на відкуп Путіну, Трамп активно втрутиться сам. Тому що ймовірність того, що "американська допомога у вирішенні конфлікту" обмежиться дистанційними дипломатичними інструментами, вкрай низька. Цікаво, до трансформації нормандської четвірки в Нормандську п'ятірку дійде?", - додав Голобуцький.


У соцмережах обговорили прогноз політтехнолога. Так, користувач Vladimir Nechipas написав: "Адміністрація США давно дізналася про наявність на Донбасі російсько-терористичних військових сил, так що це лише підтвердження, тепер уже Трампом".


Galina Semeniak: "Визнання конфлікту як конфлікту "Росія-Україна" - це добре, решта - поки домисли".




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі звернули увагу на те, що Дональд Трамп вирішив спочатку зустрітися з Петром Порошенко, і тільки потім - з російським лідером Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?