Розмова Трампа із Зеленським: розсекречений ще один таємний документ
Категорія
Політика
Дата публікації

Розмова Трампа із Зеленським: розсекречений ще один таємний документ

Розмова Трампа із Зеленським: розсекречений ще один таємний документ
Джерело:  online.ua

У США оприлюднили ще один сенсаційний документ по розмові президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа, якому загрожує імпічмент після публікації стенограми цих переговорів. Оприлюднена скарга співробітника американської розвідки, датована 12 серпня. В нй інформатор висловлює стурбованість з приводу перевищення повноважень Трампом під час розмови із Зеленським. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт комітету з розвідки Палати представників США.

Скарга на Трампа адресована голові комітету Сенату з розвідки Річарду Бурру і голові комітету палати представників з розвідки Адаму Шиффу. У ній говориться, що президент Сполучених Штатів "використовує повноваження свого офісу для залучення втручання з боку іноземної держави на виборах в США в 2020 році".

"Це втручання включає, серед іншого, чинення тиску на іншу країну з метою викриття одного з головних внутрішніх політичних конкурентів президента. Особистий адвокат президента Рудольф Джуліані є центральною фігурою в цих зусиллях. Генеральний прокурор Барр, здається, також залучений", - йдеться в документі.

Інформатор додав, що стурбований діями Трампа, які створюють загрозу для національної безпеки США і підривають зусилля уряду США щодо стримування та протидії іноземному втручанню у вибори в США.

"Численні посадові особи Білого дому, які безпосередньо знали про дзвінок, повідомили мені, що після початкового обміну люб'язностями президент використовував частину дзвінка для просування своїх особистих інтересів. А саме, він прагнув чинити тиск на українського лідера, щоб він вчинив дії, щоб допомогти президентської заявці на переобрання в 2020 році. За словами посадовців Білого дому, які були безпосередньо інформовані про призов, президент чинив тиск на Зеленського, щоб, зокрема почати або продовжити розслідування діяльності колишнього віце-президента Джозефа Байдена і його сина Хантера Байдена", - підкреслюється в скарзі.

У документі також зазначено, що чиновники Білого дому вжили заходів, щоб "приховати" всі записи телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулася 25 липня 2019 року, особливо розшифровку в її первісному вигляді. Зокрема, інформатора попросили видалити стенограму бесіди з комп'ютерної системи, в якій такі стенограми зберігаються для координації, доопрацювання та розповсюдження серед чиновників.

Раніше повідомлялося, що після оприлюднення стенограми липневої телефонної розмови президента України Володимира Зеленського та американського лідера Дональда Трампа 218 конгресменів Палати представників США підтримали рішення направити в Сенат питання про імпічмент Трампа. Вони вважають, що ці переговори "показують класичний шантаж мафіозного типу стосовно лідера іноземної держави".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?