Розпуск Ради: у Зеленського натякнули, на що звернути увагу суддям КС
Категорія
Україна
Дата публікації

Розпуск Ради: у Зеленського натякнули, на що звернути увагу суддям КС

Розпуск Ради: у Зеленського натякнули, на що звернути увагу суддям КС
Джерело:  rbc.ua

Представник президента у парламенті Руслан Стефанчук надіється, що Конституційний суд візьме до відома запит народу на зміни при винесенні рішення щодо конституційності розпуску Верховної Ради 8 скликання, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Не дивлячись на те, що справедливість і судові рішення в Україні – це часто не одне й те саме, ми щиро віримо, що КС при винесенні рішення буде керуватися виключно законом, поняттями справедливості і верховенства права", – сказав Стефанчук.

Він зазначив, що як юрист чудово розуміє, що недосконалість українського законодавства дозволяє робити що завгодно, однак саме зараз в державі є мега-запит на зміну і перезавантаження політичної системи.

"Можна ховатися за юридичними нормами, можна тікати від суті питання, можна прикриватися суддівськими мантіями, але треба зрозуміти: верховенство права, тобто воля народу, має бути в основі будь-якого рішення. Тому я вірю, що КС вистачить мужності врахувати всі обставини і не займатися речами, які спотворять розуміння справедливості. Це рішення буде дуже важливим", – підсумував представник президента в Раді.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 червня столична поліція отримала повідомлення про замінування будівлі Конституційного суду України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?