Розпуск ЦВК: в Раді розповіли, коли розглянуть подання Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Розпуск ЦВК: в Раді розповіли, коли розглянуть подання Зеленського

Розпуск ЦВК: в Раді розповіли, коли розглянуть подання Зеленського

Народна депутатка від "Слуги Народу" Аліна Загоруйко допустила, що парламент розгляне подання президента Володимира Зеленського щодо розпуску ЦВК вже у четвер, 12 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За її словами, Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади почне зустріч о 15:00. Представники установи мають розглянути звернення Зеленського та у разі його підтримки нардепи проголосують за відставку складу ЦВК вже завтра.

Депутатка звернула увагу на підозру комісії в упередженості щодо визначення інформації у біографіях кандидатів до парламента. Суд визнав такі рішення протиправними.

"У цьому плані ЦВК не здійснила жодних дій, які б унеможливили перешкоджання формуванню волі виборців", - підкреслила Загоруйко.

Вона пояснила, що ЦВК не дотримувалася принципу об'єктивності під час перевірки автобіографій кандидатів і радила звертатися до суду задля відстоювання прав на балотування. Саме такі рішення відомства були скасовані.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський у вівторок, 10 вересня, звернувся до Ради з поданням про звільнення чинного складу ЦВК. Він пояснив ініціативу упередженістю посадовців під час роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?