Розслаблятися не можна: Кличко застеріг про небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Розслаблятися не можна: Кличко застеріг про небезпеку

Розслаблятися не можна: Кличко застеріг про небезпеку
Джерело:  online.ua

Київський мер Віталій Кличко заявив, що поширення коронавірусу COVID-19 у столиці стало хвилеподібним, але падіння не спостерігається. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у четвер, 7 травня.

За словами очільника міста, за останню добу інфекцію підтвердили у 24 людей. Один випадок став летальним.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус збільшилася на 24 людини. Серед них – 5 медиків. Один випадок, на жаль, летальний. На сьогодні в столиці вже 1 675 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Померли від цієї хвороби 29 людей", - пояснив він.

Кличко додав, що кількість хворих у лікарнях поповнилася на 8 пацієнтів. Одужали протягом минулої доби 11 мешканців Києва. Загальна кількість таких людей сягнула 110.

"Хочу зазначити, що число підтверджених випадків протягом останнього тижня – хвилеподібне. Воно то зменшується, то збільшується. Отже, загроза не відступила. І розслаблятися не можна! Я дуже сподіваюся, що сплеску не буде і ми зможемо запровадити перший етап послаблення обмежень", - резюмував мер.

Станом на 7 травня в Україні підтвердили 13 691 випадок нового коронавірусу. Протягом останньої доби виявили 507 нових. Кількість померлих українців сягнула 340.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я пояснило ураженість українських медиків коронавірусом COVID-19 великою кількість тестів серед них. За словами заступниці міністра Ірини Микичак, через це підтверджено велику кількість випадків інфекції. Іншим чинником стала нестача індивідуальних засобів захисту разом із порушеннями протоколу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?